ASDA u Split donosi novosti iz industrije oružja i vojne opreme

Sajam ASDA, odnosno Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija, održava se od 10. do 12. travnja ove godine u Spaladium Areni. Split je ponovo centar srednje i jugoistočne Europe u prezentaciji novih dostignuća u industriji oružja i vojne opreme. Pokrovitelj manifestacije, koju u Spaladium Areni organizira američka tvrtka 'TNT Productions', je Vlada RH uz potporu Ministarstva obrane i Grada Splita. S ASDA-om Split se pridružio gradovima poput Pariza, Moskve, Londona i Abu Dhabija u kojima se redovno održavaju slične manifestacije. Sajam ASDA je vrlo važan za domaću namjensku industriju i prezentaciju njezinih proizvoda, ali i za dodatnu gospodarsku promociju Splita.

Izvor: Dalmatinski portal

Gradonačelnik Opara i predstavnici MORH-a složili su se kako se grad pod Marjanom pokazao vrlo dobrim domaćinom ovakve manifestacije, a, među ostalim, rečeno je da se ovakvim visoko tehnološkim sajmovima može znatno razvijati i promovirati koncept sigurnosti u turizmu.

O novim tehnologijama u obrani govorili su načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov i prof.dr.sc. Marinko Ogorec, osvrnuvši se na mogućnosti napretka i povećanja sigurnosti koje one mogu donijeti, ali i na potencijalne opasnosti i prijetnje koje mogu izazvati.

Potpredsjednik HGK za industriju Tomislav Radoš rekao je da robotika i umjetna inteligencija donose i rizike koje, primjerice, donose kibernetički napadi. U obrani od njih ključno je partnerstvo javnog i privatnog, te međunarodna suradnja. Odličan primjer suradnje upravo je ona koju u Hrvatskoj imaju MORH, HGK i Zajednica proizvođača sredstava za posebne namjene.

Povezani članci

Who's Online

We have 239 guests and no members online