HGK predstavila tri centra - za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj

poduzetništvoHrvatska gospodarska komora (HGK) predstavila je danas svoja tri centra - za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj, za investicije i za EU, kojima želi poboljšati komunikaciju s gospodarstvom i promovirati hrvatskog gospodarstvo. Pripremamo se za ulazak Hrvatske u EU i smatrali smo da je unutar samog sustava potrebno transparentno komunicirati pripreme gospodarstva za EU projekte zbog čega su osnovana tri centra, istaknula je potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta. Centri su fokusirani na osobni pristup s poduzetnicima koji im se obrati, na pronalaženje partnera poduzetnicima te korištenje baze poslovnih partnera unutar HGK...

PRIPREMA GOSPODARSTVA ZA ULAZAK U EU

HGK predstavila tri centra - za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj

Izvor: Hina

Direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Tajana Kesić Šapić kazala je kako taj centar radi na promociji projekata Ministarstva poduzetništva i obrta, educira poduzetnike o kandidiranju projekata, a od jeseni će ići i s novim uslugama za poduzetnike početnike, za razvoj klastera, itd.

Važno im je i osnivanje Udruženja poslovnih savjetnika unutar Centra, jer na terenu, kako je rekla, vlada prava zbrka konzultanata raznih kvalifikacija. Stoga ih se želi na jednom mjestu centralizirati, certificirati te ponuditi poduzetnicima kvalitetne usluge.

Direktorica Centra za EU Ružica Gelo kazala je kako taj centar članicama HGK nudi konkretnu pomoć u realizaciji predpristupnih fondova. Najavila je i kako će uskoro tvrtke Perutnina i Frigario podnijeti zahtjeve za investicije koje bi se financirale iz IPARD-a, a svaka od tih investicija vrijedna je oko 7 milijuna kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 213 guests and no members online