Iskustvena radionica: Sposobnost za intimnost u odnosima

U subotu, 09.03.2019. u vremenu od 10 do 14 h, u Integral centru, Matoševa 31, Split, voditeljica Asja Kuzmanić Roje, integrativna, tjelesno orijentirana terapeutkinja, održati će iskustvenu radionicu pod nazivom: Sposobnost za intimnost u odnosima. Iskustvena radionica predstavlja priliku da saznate više o sebi i voljenima, zašto se ponašamo nerazumno i djetinjasto u određenim okolnostima, te kako prekinuti taj krug nezadovoljstva. Istraživati će se mjesta gdje su se pojavili zidovi između unutar nas samih, posljedično i u odnosu, kao i prostor simbioze i stapanja u ovisničkim odnosima, te zdravu potrebu za sobodom i separacijom. Osvještavat će se mjesta na kojima se susrećemo, mjesta slobodne ljubavi, te kako pružiti neinvazivnu i nesebičnu podršku sebi i voljenima..
Broj mjesta na radionici je ograničen pa je obavezna prijava za sudjelovanje na e-mail: asja.kuzmanic.roje @ gmail.com ili integralcentarr @ gmail.com. Kotizacija sa sudjelovanje iznosi 300 kn.

ISKUSTVENA RADIONICA

Sposobnost za intimnost u odnosima

Izvor: FB Integral centar

Kako možemo osjetiti zadovoljstvo sa sobom i u odnosima?
Kako možemo pronaći izlazak iz začaranog kruga čežnje-idealizacije- razočaranja?
Što je stvarni korijen problema s intimnošću, sa sobom i u odnosima?

Način na koji se odnosimo prema sebi, svom partneru ili djetetu (u dobru i zlu) pokazatelj je našeg osobnog kapaciteta zrelosti i sposobnosti za intimnost i bliskost, povjerenja i povezanosti uz osjećaj slobode davanja i primanja.

Kako reagiramo na svoje voljene, kada su uznemireni, nesigurni tužni ili ljuti, potrebiti, često je znak kvalitete sposobnosti za intimnost i bliskost, povezanost.

Neki se tope u simbiotskim, ovisničkim odnosima, neki se boje i bore od ulaska u odnos, iz straha za gubitkom slobode. Kada smo dublje povezani s nekim, često se aktiviraju neriješeni, neosviješteni strahovi, boli i povrede koje datiraju još iz našeg najranijeg djetinjstva.

Tada se odnosimo previše defenzivno s voljenima, a u konačnici takav obrambeni stav smrvi životnu snagu veze, ljubav se izgubi u količini neizgovorenog zamjeranja.

Odazivanje na nevolju, nesigurnost i strah, sram voljenih - utire put do produbljivanja ili udaljavanja u odnosu.

Što ako bismo koristili mračne periode boli, sukoba, kritike, dosade i neugodnih tišina, razdora kao jezgrovitu priliku za rast, za napredak odnosa ali i nas samih?

Iskustvena radionica predstavlja priliku da saznate više o sebi i voljenima, zašto se ponašamo nerazumno i djetinjasto u određenim okolnostima, te kako prekinuti taj krug nezadovoljstva.

Istraživat ćemo mjesta gdje su se pojavili zidovi između unutar nas samih, posljedično i u odnosu, kao i prostor simbioze i stapanja u ovisničkim odnosima, te zdravu potrebu za sobodom i separacijom.

Osvještavat ćemo mjesta na kojima se susrećemo, mjesta slobodne ljubavi, te kako pružiti neinvazivnu i nesebičnu podršku sebi i voljenima.

Dobra vijest je da se kapacitet za intimnost produbljuje kako se rješavamo neriješenog i neosviještenog balasta. Odnos postane strasniji, intimniji i ispunjeni ljubavlju, što sveukupno dovodi do veće međusobne i individualne ispunjenosti. Ljubavi i slobodi, kroz povezanost i bliskost, a ne ovisnost i sukob ili trpljenje.