Krug, Jesenice: Proslave blagdana Velike Gospe i sv.Roka

Župa Sv. Roka u Jesenicama zasigurno je na prvom mjestu po broju sakralnih objekata na području bivše Poljičke Republike, a i znatno šire. Samo u dva dana, u ovoj župi slavila su se dva vrlo važna i značajna blagdana, i to u zaseoku Krugu gdje se posebno štuje blagdan Velike Gospe ili Majka Božja, zaštitnice Kruga, i blagdan Sv. Roka, blagdan zaštitnika župe Jesenice. Ovogodišnja proslava spomenutih blagdana, počela je već jučer a nastavlja se danas, uoči blagdana Velike Gospe kada vrijedne Kružanke okite Crkvu i oko Crkve, pa uslijedi postavljanje kipa ove naše zagovarateljice i nebeske zaštitnice na sredinu župne crkve, da bi u večernjim satima Kružani na - Letuši, planini poviše Kruga priredili veliki vatromet i feštu..

PROSLAVA VELIKE GOSPA I SVETOG ROKA U JESENICAMA

Piše: Davor Grgat

Proslave blagdana Velike Gospe i sv.Roka

Na sam blagdan Velike Gospe, u ponedjeljak ujutro jesenički će župnik održati jutarnju svetu misu, a predvečer će prije svečane svete mise predvoditi veliku procesiju mještana oko Kruga koji će kao i svake godine nositi kip Velike Gospe i brojne barjake koji se nalaze u ovoj crkvi.

A dan poslije, na blagdan Svetoga Roka, nebeskog zaštitnika Jesenica, održati će se sveta misu u jutarnjim satima te predvečernja sveta misu sa procesijom s velikim brojem Jeseničana i prijatelja Jesenica.

Proslave blagdana Velike Gospe i sv.Roka

Povezani članci

Who's Online

We have 87 guests and no members online