23. međunarodni sajam GAST

U Spaladium Areni otvoren je 23. međunarodni sajam GAST Split, vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji na kojem je svoje proizvode predstavlja više od 700 izlagača iz šest zemalja svijeta. Župan Blaženko Boban naglasio je otvarajući sajam da su tri stupa za produljenje naše turističke ponude: prirodno bogatstvo, povijesno- arheološka baština i gastronomska ponuda. GAST 2018. se održava do 3. ožujka i obuhvaća nekoliko međunarodnih sajamskih događanja: Međunarodni sajam prehrane, Međunarodni sajam pića, Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme,  Međunarodni sajam vina-Dionizijana, sajam kave, sajam namještaja – Furnitura, sajam za turizam-Saturn i sajam slastica. U sklopu sajma biti će organiziran niz stručnih predavanja, natjecanja barmena, međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima i humanitarnih manifestacija.

GAST 2018.

Izvor: Dalmacija.hr

Sajam GAST je vodeći gastronomski i turistički događaj i ključno mjesto susreta brojnih proizvođača i trgovaca iz djelatnosti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, prepoznat u poslovnim krugovima kao mjesto ugovaranja logistike za turističku sezonu.

- "Bilježimo porast od 20% i jako smo zadovoljni što su najbolje tvrtke iz Hrvatske i šire regije odlučile svoje proizvode predstaviti na sajmu. Ovo je tradicionalno najvažniji gospodarski događaj u regiji koji se događa neposredno pred početak turističke sezone. Naš sajam uživa ugled jednog od bitnih promotora turizma i turističkih proizvoda Dalmacije“, kazala je Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke „Sajam Split“, organizatora GAST-a.

Povezani članci

Who's Online

We have 210 guests and no members online