S novom školskom godinom na Oriju se kreće i s produženim boravkom učenika u prostorima škole, a najesen će biti raspisan i natječaj za izgradnju školske sportske dvorane

U Osnovnoj školi "Jesenice" na Oriju danas je počela nova školska godina, baš kao i u ostalim školama u RH. No u OŠ "Jesenice" danas je započela i mogućnost produženog boravka učenika u prostorima škole, što će obradovati većinu (pre)zaposlenih roditelja naših osnovnoškolaca, a to je iskorak s kojim se mogu pohvaliti (zasad) samo maloborjne škole u našem susjedstvu. Općina Dugi Rat i naša županija zajedno sufinanciraju produženi boravak učenika naše škole ovoj školskoj godini. Županija je uložila oko 170.000 kuna u učionicu, a danas za posjeta našeg župana Blaženka Bobana i županijske delegacije školi te svečanog otvaranja učionice za produženi boravak učlenika, donirano je još desetak tisuća kuna za opremanje iste.
- Danas je najljepši dan posebno za one koji prvi put ulaze u školske klupe, oni vjerojatno nisu noćas spavali od uzbuđenja. Dugi Rat od ove godine kreće s produženim boravkom kao i Bijaći u Kaštelima, Ninčevići u Solinu i škola u Imotskom. Općina Dugi Rat je sudjelovala s 50% troškova vezanih za produženi boravak, a pozivam i ostale da se priključe na ovaj način, mi smo spremni uložiti kao što smo i ovdje uložili gotovo 200 tisuća kuna - rekao je Blaženko Boban pred školarcima i učiteljima naše škole. Najavio je i da će do kraja ovog mjeseca biti raspisan natječaj za izgradnju školske dvorane na Oriju, a na kraju je poslao poruku učenicima, nastavnicima, roditeljima i svima onima koji imaju veze sa školom..

Izvor i foto: Dalmacija Danas

S novom školskom godinom na Oriju se kreće i s produženim boravkom učenika u prostorima škole, a najesen će biti raspisan u natječaj za izgradnju školske sportske dvorane

- Učenicima želim poslati poruku da paze na sebe, posebno u prometu, profesorima i nastavnicima da rade profesionalno kao i do sada, a poseban apel upućujem vozačima, neka uvijek vode računa da postoje oni koji se ne mogu oduprijeti sili njihovih automobila, pomozite našoj djeci da sretno i sigurno dođu do škole - zaključio je župan Boban. U našoj županiji ove je godine prvi razred osnovne škole upisalo 4424 učenika što je za dvadesetak djece manje nego lani.

Živko Dropuljić, ravnatelj Osnovne škole "Jesenice", zahvalio je županu Bobanu i Tomislavu Đonliću, županijskom pročelniku za školstvo, što su stigli upravo u Dugi Rat obilježiti početak ove školske godine.

S novom školskom godinom na Oriju se kreće i s produženim boravkom učenika u prostorima škole, a najesen će biti raspisan u natječaj za izgradnju školske sportske dvorane

- Uz uobičajene pripreme koje smo obavili za početak školske godine, ova godina je posebna zbog uvođenja kurikularne reforme a za nas i zbog uvođenja programa produženog boravka, koji smo realizirali uz pomoć općine Dugi Rat i Splitsko-dalmatinske županije. Današnja donacija Županije u iznosu desetak tisuća kuna bit će iskorištena za dodatno opremanje a ukupna vrijednost obavljenih radova je 170 tisuća kuna - kazao je ravnatelj Dropuljić.

- Ova godina je posebna jer počinje 'Škola za život' reforma koja se pripremala cijelu prošlu godinu u Ministarstvu. Ona strata u prvom, petom i sedmom razredu u kemiji biologiji i fizici i po tome će ona biti posebna. Imamo promjena u našoj Županiji pa tako broj učenika pada na otocima i u zaobalnom dijelu dok raste u mjestima uz obalu - rekao je županijski pročelnik za školstvo Tomislav Đonlić.

S novom školskom godinom na Oriju se kreće i s produženim boravkom učenika u prostorima škole, a najesen će biti raspisan u natječaj za izgradnju školske sportske dvorane

Kurikularna reforma, "Škola za život" dakle ulazi u sve hrvatske škole i to u 1. i 5. razrede osnovnih škola u svim predmetima, a u 7. razredima po novim kurikulumima predavat će se biologija, kemija i fizika. Osim toga, pročitajte i saznajte i za ostale glavne promjene.

Povezani članci

Who's Online

We have 387 guests and one member online

  • admin