S Anđelom i Rinom ste sigurni na plaži

Naši spasiteljiHrvatski Crveni križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Omiš i Turističkom zajednicom Omiš organiziralo je peto Nacionalno natjecanje Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja u Omišu od 17. do 18. rujna 2010. godine. Cilj natjecanja na kojem su sudjelovali najbolji timovi spasilaca iz Istarske, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske županije i Grada Zagreba, jest kroz sport podržati razvoj spasilačkih tehnika i unaprijediti imidž spasilačke službe. Na omiškoj gradskoj plaži održala su se natjecanja u tri discipline: utrka na vodi, timska utrka spašavanja s plutačom i individualna utrka spašavanja s plutačom, te u sprintu na 90 m, štafeti (4x90m) i osvajanju zastavica. Najboljima se se pokazali Osječani, a u ukupnom poretku muških timova ekipa Omiša osvojila je 3.mjesto, a od naših pojedinaca najuspješniji su bili Rino Kos i Anđelo Vojnović ...

SPASITELJI

Peto Nacionalno natjecanje Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa

Natjecanje spasitelja u Omišu

Piše: Ana Stejskal, prof.
Ravnateljica GDCK Omiš

Nakon što je Hrvatski Crveni križ 1996. godine postao punopravni član Međunarodne federacije za spašavanje života na vodi, započelo se s ustrojem Službe spašavanja života na vodi u Hrvatskoj.

Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa razvila se u vodeću organizaciju na području osposobljavanja spasilaca, prevencije nesreća i spašavanja na vodi. 

Svojim višegodišnjim djelovanjem stekli smo status nezaobilaznog i pouzdanog partnera u sustavu sigurnosti, zaštite i spašavanja na vodi.Hrvatski Crveni križ svake godine osposobljava 200 novih spasilaca koji tijekom turističke sezone rade na kupalištima diljem Hrvatske.

Natjecanje spasitelja u Omišu

Sustavnim osposobljavanjem spasilaca u prevenciji nesreća, spašavanju i pružanju prve pomoći. Hrvatski Crveni križ direktno sudjeluje u obrazovanju turističkih djelatnika te na taj način pridonosi imidžu Hrvatske kao sigurnog odredišta za odmor.

Spasilački sport i općenito profesija spasioca na vodi vrlo je kompleksna i zahtjevna aktivnost, kako fizički tako i psihički.
Hrvatski Crveni križ organiziranjem spasilačkih natjecanja nastoji sportom privući mladež u spasilačku službu, te spasioce-sportaše uključiti u natjecateljske timove.

Natjecanje spasitelja u Omišu


Nacionalno natjecanje Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja u Omišu

Hrvatski Crveni križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Omiš i Turističkom zajednicom Omiš organiziralo je peto Nacionalno natjecanje Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja u Omišu od 17. do 18. rujna 2010. godine.
Cilj natjecanja je kroz sport podržati razvoj spasilačkih tehnika i unaprijediti imidž spasilačke službe.

Na natjecanju su sudjelovali najbolji timovi spasilaca iz Istarske, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske županije i Grada Zagreba.

Prigodnim riječima prisutnima se obratio gradonačelnik grada Omiša, gospodin Ivan Škaričić, te gospodin Visko Haladić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije.

Natjecanje spasitelja u Omišu

Gospođa Dubravka Horvat, zamjenica Izvršnog  predsjednika Hrvatskog Crvenog križa otvorila je peto Nacionalno natjecanje Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa.

Natjecanje je započelo u petak, 17. rujna 2010. godine u 8:30 sati na pješčanoj gradskoj plaži gdje su se održala natjecanja u tri discipline: utrka na vodi, timska utrka spašavanja s plutačom i individualna utrka spašavanja s plutačom. Istog dana održane su i kvalifikacije i finala u navedenim disciplinama. 

U subotu, 18. rujna 2010. godine natjecanje je nastavljeno u 9:00 sati. Spasioci su se natjecati u tri discipline: sprint 90m, štafeta (4x90m) i osvajanje zastavica.

Natjecanje spasitelja u Omišu

Najbolji tim natjecanja: OSIJEK
Najbolja ženska ekipa: OSIJEK
Najbolji muški tim; OSIJEK
Najbolje natjecateljica; Ena Čulin  / Osijek
Najbolji  natjecatelj: Dino Pavoković

Natjecanje spasitelja u Omišu

Natjecatelji iz Omiša:  Anđelo Vojnović i Rino Kos osvojili su:

Disciplina sprint: 1. Rino Kos, 2. Anđelo Vojnović
Disciplina štafeta sprint: 2.mjesto ekipa Omiša
Disciplina zastavice: 2. Rino Kos

U ukupnom poretku muških timova ekipa Omiša osvojila je 3. mjesto.

Natjecanje spasitelja u Omišu

Čestitamo!

Who's Online

We have 259 guests and no members online