Na tragu istarskih iskustava

Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije, Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica grada Trilja nedavno su organizirali edukacijski seminar za seoska obiteljska gospodarstva cetinskoga kraja. To je bio prvi od četiri već održana seminara za područje naše županije u okviru projekta "Razvoj ruralnog turizma u jućnoj Dalmaciji i pograničnom području Bosne i Hercegovine", a na kojemu je registrirano svega 140 turističkih seljačkih domaćinstava ...

Piše: Toni Paštar / Slobodna Dalmacija

seosko dijeteGlavni cilj seminara je unapređenje postojeće ponude ruralnog turizma, promicanje znanja i suvremenih trendova seoskog turizma poboljšanje suradnje turističkih operatera s lokalnim poduzetnicima, te unapređenje promicanja lokalnih turističkih destinacija.
 
O tome je predstavnicima 30-ak obiteljskih domaćinstava s triljskog područja praktična iskustva iznosio Robert Bačac, direktor konzorcija agroturizma i ruralnog turizma Istre i član Europske federacije za ruralni turizam.
 
Za sve zainteresirane nositelje seoskih obiteljskih gospodarstava Splitsko-dalmatinska županija u ožujku će organizirati studijsko putovanje u Istru da bi vidjeli kako funkcionira već afirmirani seoski turizam u tom dijelu Hrvatske.

Cetina