Pustimo slavne da 'dišu', oni su nam najbolja besplatna reklama

DubrovnikTelevizijska postaja CNN u prosincu je Hrvatsku stavila na vrh ljestvice zemalja koju će bogati i slavni odabrati za ljetovanje u 2010. godini. Time su s trona maknuli čak i luksuzni Dubai u čiji turizam se milijarde ulažu svakodnevno. Razlog kojeg su naveli svima nam je izmamio osmjeh na lice: “Jadranska je obala sa svojim predivnim otocima, plažama, čistim morem i nevjerojatnom kuhinjom opaka konkurencija europskim obalama”. I dobro je krenulo... najpoznatija "kućanica" na svijetu Eva Longoria obilazi naše otoke, i čini se, odlično se zabavlja. No prava bi šteta bila poništiti tu neprocjenjivo vrijednu (a besplatnu) reklamu i trend kojeg zagovara CNN. A nije da nam to nije navika..., piša naš Omišanin Ivan Kaštelan u izvrsnom članku na stranicama Slobodne Dalmacije ...


CELEB TURIZAM

Pustimo slavne da 'dišu', oni su nam najbolja besplatna reklama

Piše: Ivan Kaštelan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Sjetimo se nedavnog slučaja kada su Angelina Jolie i Brad Pitt nakon BiH umjesto u Dubrovnik sletjeli u Crnu Goru. Tuga je bila golema, no ne vjerujem da je netko dobio otkaz jer je iz turističke zajednice potpuno nepromišljeno poslao službenu obavijest kako u Grad stiže najslavniji par na svijetu i koji na taj način otvaraju njihovu ovogodišnju sezonu.

brad i angelina

Ima toga još. Kevin Spacey kako smo u zanosu pisali "usred Dubrovnika je izvadio joint i napušio se ko zvijer", a potom je na Hvaru "dokazao da je gay hvatajući mladiće za gole stražnjice".

Reper 50 Cent uživo je za središnji Dnevnik HTV-a "šmrkao kokain", a tjelohranitelj Beyonce i Jay Z-a  na Stradunu se "potukao s lokalnim fotoreporterom" (čitaj bio napadnut).

Što tek reći na privođenje supruga top modela Korine Longin i njegova bend Onyx koji su noć proveli u ćeliji jer zadarski klub u kojem su imali dogovoren nastup nije imao dozvolu za rad?!

Naravno da nas zanima kako se Evi Longoriji i njenom suprugu košarkašu Tonyu Parkeru sviđaju naši gradovi, no nadam se da oni iz Hrvatske neće otići s lošim uspomenama jer im nismo dali disati.

Zar je zaista bitno što je Eva isprobavala šešire, Tony lizao sladoled, a njihovo društvo pijuckalo vino na krmi broda?!  Gotovo je sigurno da ćemo od same glumice saznati dojmove o Hrvatskoj na njenom službenom Facebook profilu, kao što će to istovremeno saznati i 400 tisuća fanova s kojima dijeli svoju intimu.

To vam se čini malo.... Koliko onda vrijedi reklama koju je ministru Bajsu besplatno napravio najpoznatiji DJ današnjice David Guetta koji je sa svojih četiri milijuna Facebook prijatelja podijeli fotografije s ludog partija u Rovinju.

Mnogi smatraju kako nam bogataši na jahtama i nisu neka posebna reklama, no kada stranci biraju gdje će provesti svoja jedina dva tjedna ljetnog godišnjeg odmora - oni žele najbolje.

A ako je neku destinaciju odabrala najpoznatija pjevačica, najslavniji glumac ili najbogatiji čovjek na svijetu, zbog te informacije osjećat će se barem malo posebnije.

Što sigurno nije zanemarivo prilikom odluke gdje će trošiti svoj mukom zarađeni novac.
 

brijuni

Povezani članci

Who's Online

We have 805 guests and no members online