Domaći poraz za kraj

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK BUZET 24:28 (13:12). Naš specijalni izvjestitelj s besprijekorno čistog parketa omiške AJAX dvorane na Ribnjaku naš je rukometni dragovoljac, Marko Perić, u turističkoj sezoni Corto Maltese našeg plavog Jadrana, a izvan nje, u rukometnoj sezoni vraški nezgodno krilo koje stoički odoljeva penziji, hrabri pucač sedmeraca koji zna i falit. A evo što je Marko zapisao o sinoćnjoj utakmici protiv Buzeta.

Evo stiže posljednje izvješće ove sezone. Nije baš za pohvalit se, ali samo par riječi za kraj.. Počeli smo dobro, postrojili smo se na početku, dobri smo i u 15-toj minuti rezultat je 10:4 za nas. A onda sljedi crna rupa iz koje smo se jedva izvukli s pomoću poluvremena. Danas solidni gosti mic po mic, gol po gol, došli su nam na teško zamislivih 13:12. Primili smo 8 golova u 8 minuta! Grozno.
U drugo poluvrijeme opet ulazimo dobro, stvaramo prednost i odvajamo se na 4 razlike, 18:14, te, pogađate, opet upadamo u ponor. Ničim izazvani propadamo u publici nevidljivu rupu u parketu, a gosti nas hvataju te čak i prelaze u vodstvo u 49.-toj minuti utakmice (22:23). Borili smo se, ali na ka lavi, mučili smo sebe i publiku, ali jednostavno iz tog ponora se nismo uspili opet dignit. Gosti odlaze u 55.minuti na nedostižnih 4 gola razlike. Na kraju smo vidjeli i nesportsko ponašanje suparničkog igrača. Naime, sve je bilo gotovo, igra je stala na 5 sekundi prije kraja, naš golman se takoreći maka sa branke, a protivnički igrač umjesto da odloži balun.. puca na gol i postiže pogodak kojeg smo mi domaćini teško probavili. Podgila se potom nepotrebna nervoza i tenzije, a utakmica je dotad bila više nego korektna, pa počela mala prepirka na terenu... no sve se brzo stišalo, sve se smirilo, jedni drugima smo si dali ruke, oni počeli pivat, a mi malo pokisli, zadnja je prvenstvena utakmica pred domaćom publikom na Ribnjaku.. Još samo da spomenem dvije svijetle točku, Dina Stroja Banovića, koji je dobro igrao iako nezalječen, i kolegu Marina Zvijezdu Grgata koji se vratija rukometu te je postiga dva lijepa gola. Bravo za njih! Na kraju smo izgubili s tri, četiri razlike. Ali glave gore. Idemo dalje. I dogodine smo prvoligaši s juga. Forzzaa Dragovoljac!

Piše: Marko Perić

RK HD

Povezani članci

Who's Online

We have 42 guests and no members online