Luksuzni čarter brodova s posadom sve traženiji oblik turističke ponude

luksuzni brodHrvatskim dijelom Jadrana danas plovi stotinjak luksuznih brodova u čarteru koji imaju vlastitu posadu. Takav oblik turističke ponude zadnjih je godina sve traženiji, što i ne čudi kada se zna da je Hrvatska postala odredište koje se 'mora vidjeti'. Kako bi se turistički agenti upoznali s ponudom guleta (tip broda sagrađen po uzoru na francuske ratne brodove) i brodova u čarteru s posadom, zagrebačka tvrtka Globe Charter je u Šibeniku upriličila Prvi hrvatski sajam guleta i brodova s posadom u čarteru. Prema riječima Tamare Topić, organizatorice tog jedinstvenog sajma kakav u Sredozemlju postoji još samo u Turskoj, cilj im je bio na jednom mjestu okupiti jahte, agente, brokere i tvrtke koje se bave tom djelatnošću. Topić smatra da se ciljanom zajedničkom promidžbom i međusobnom suradnjom može unaprijediti ta sve popularnija i traženija ponuda koja je Hrvatsku svrstala među luksuzna nautička odredišta ...


TURIZAM


Luksuzni čarter brodova s posadom sve traženiji oblik turističke ponude


Domaći su gosti slabo upoznati s tom ponudom, a kada bi znali da za istu svotu novca koju daju za hotelski ili neki drugi smještaj mogu ploviti na prekrasnim brodovima, možda bi se odlučili za krstarenje


Piše: Jadranka Klisović / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


U Šibeniku je nedavno upriličien Prvi hrvatski sajam guleta i brodova s posadom u čarteru. Prema riječima Tamare Topić, organizatorice tog jedinstvenog sajma kakav u Sredozemlju postoji još samo u Turskoj, ciljanom zajedničkom promidžbom i međusobnom suradnjom može se unaprijediti ta sve popularnija i traženija ponuda koja je Hrvatsku svrstala među luksuzna nautička odredišta.

"Predstavili smo svoju ponudu i još jednom potvrdili njezinu kvalitetu i ujedno promovirali šibenski akvatorij koji je, po ocjeni naših brodara, jedinstven u svojoj ljepoti i sadržajnosti. Ono na čemu se još treba poraditi su servisne usluge i lučka infrastruktura, lokalna ponuda ugostitelja, iznajmljivača soba...", rekla je Tamara Topić, kojoj su veliku potporu u organizaciji sajma dali gradonačelnik Ante Županović i njegov zamjenik u Turističkom vijeću Boris Dragutin.

"Sajmom smo ujedno željeli mjerodavnima pokazati da smo tu, da radimo i da predstavljamo ozbiljnu gospodarsku granu koja je još k tomu izvozna. Dakle, mi svojim radom u Hrvatsku donosimo devize", pohvalila se Topić, koja je šibenski sajam nazvala i premijerom luksuznog turizma u Hrvatskoj i predstavljanje Hrvatske kao luksuznog odredišta. "I ovo je okupljanje brodara dokaz da Hrvatska nije samo odredište za masovni turizam, kako se inače misli", kazala je za Vjesnik.

I doista, sajam koji je okupio dvadesetak vlasnika luksuznih guleta i drugih tipova brodova pokazao je da Hrvatska ima čime konkurirati na zahtjevnom europskom turističkom tržištu.


"Imamo lijepe i skupe brodove, kvalitetnu posadu i nudimo kvalitetnu uslugu, ali to ipak nije dovoljno. Bez kvalitetnog servisa i kvalitetnog veza s infrastrukturom ne možemo i zato želimo zajedno rasti i razvijati se s drugima na kojima je ta zadaća", rekli brodari.


Željko Rački predsjednik je Hrvatske udruge brodara koja trenutačno ima 44 člana. "Tržištu nudimo višednevna krstarenja na svojim brodovima i sa svojim posadama. Naša je ponuda jedinstvena i potpuno različita od običnoga čartera, a uz to smo izvoznici. Čak 99 posto svoje djelatnosti ostvarujemo na inozemnom tržištu, odnosno poslujemo preko deviznog računa. S druge strane, sve što nudimo našim gostima je isključivo hrvatsko", rekao je Rački.

Brodari kažu da im je cilj produljiti sezonu koja je zasad jako kratka i prosječno traje tek pet-šest tjedana. Domaći su gosti slabo upoznati s tom ponudom, a kada bi znali da za istu sumu novca koju daju za hotelski ili neki drugi smještaj mogu ploviti na prekrasnim brodovima, možda bi se odlučili za krstarenje.

"Šibenska rivijera jedinstvena je po tome što se u samo jednom danu gostu može ponuditi posjet dvama nacionalnim parkovima, Krki i Kornatima, te Parku prirode Telašćica na Dugom otoku. Toga nema nigdje u svijetu. Šibenik je zato za nas brodare centar iz kojeg želimo odlaziti na plovidbu", rekao je Rački.

Dosadašnja praksa pokazala je da se na takav oblik odmora najčešće odlučuju gosti iz Italije, Španjolske, Engleske, Južnoafričke Republike, Amerike, Belgije... To su gosti pretežito srednjeg i višeg sloja. Česti gosti su im lordovi, vlasnici korporacija...

Brodove zakupljuju pojedinci i grupe. Svima njima ljetovanje se 'kroji' po mjeri, odnosno prema željama, a svaka želja gosta za brodara je zapovijed. Prije dolaska na brod brodari saznaju sve o gostima, njihovim afinitetima i željama i prema tome odrede rutu i ponude sadržaje.

"Sedmodnevno krstarenje Jadranom na brodovima s pet zvjezdica za 12 osoba košta prosječno oko 17.000 eura u punoj sezoni", rekao je Rački, koji raspolaže s više luksuznih plovila - "Jutarnja zvijezda", "Plava zvijezda"... Kaže da nikoga ne treba čuditi to što Šibenik ima najviše malih brodara koji na izlete isplovljavaju upravo iz te luke iz koje je najlakše doći do željenih morskih lokacija.

Kapetan Miljenko Kisić iz Dubrovnika, koji ima više plovila, u svom vlasništvu ima i superluksuzni brod "Nostra vita", trenutačno najluksuzniji jedrenjak-gulet na Jadranu. Zapošljava ukupno 15 ljudi. Za razliku od većine brodara, on radi pola godine, a svojim luksuznjacima krstari po Jadranu, sve do Venecije i Kefalonije.

Na njegovim su brodovima krstarile i mnoge zvijezde, kao što su Lisa Kudrow i britanski glumac Jude Law. Za koji dan očekuje vlasnika najveće svjetske destilerije ruma s Barbadosa koji je brod "Nostra vita" rezervirao prije dvije godine.

Gosti, kaže, traže vrhunsku uslugu na luksuznom brodu. "Nudimo im luksuzan brod i posadu koja im je na raspolaganju 24 sata, odličnu ponudu na brodu, ali nam nedostaje kvalitetniji i potpuniji servis koji je kruna turizma", kaže Kisić, otkrivajući da tjedan krstarenja na njegovim brodovima košta 36.000 eura. Priča o uspjehu tog brodara ujedno je priča o i njegovih prvih zarađenih milijun kuna.

Koliko se pozornosti posvećuje detaljima, svjedoči, na primjer, i to što se tetovaža na članu posade ne smije vidjeti ili da se pribor za jelo, čaše, tanjuri i ostalo mijenjaju jednom godišnje.


Ulaganja u infrastrukturu

Šibenski gradonačelnik Ante Županović obećava nova ulaganja u lučku infrastrukturu i daljnju pomoć u organizaciji sajma. "Spremni smo pomoći kako bi Šibenik već sutra postao matična luka brodarima koji nude ovakvu ponudu. Stvarat ćemo uvjete za što kvalitetniji prihvat i brodova i gostiju", obećao je prvi čovjek Šibenika.