Nevrijeme poharalo Dalmaciju, nestala jedrilica ispred Dugog Rata

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru je tijekom jučerašnjeg dana imala pet akcija traganja od kojih su četiri završile sretno, a još se traga za jedrilicom nestalom u akvatoriju ispred Dugog Rata tijekom popodneva u olujnom nevremenu, potvrdila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Jedrilicu su i mnogi mještani Dugog Rata nešto prije 19 sati vidjeli u Bračkom kanalu u olujnom moru. Spasioci su obavješteni, pa je u 19,10 sati brod Lučke kapetanije "Pojišan" isplovio na more, te još pretražuje širi akvatorij sve do Makarske ...

Nestala jedrilica u akvatoriju ispred Dugog Rata

Izvor: Slobodna Dalmacija

"S obzirom na vremensku prognozu još jednom apeliramo na sve da slušaju vremenska izvješća i ne izlaze na more bespotrebno", poručila je u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture glasnogovornica Marina Halužan.

munje i gromoviSinoćnja obilna kiša potopila je dio Trgovačko-transportnog terminala Split (TTTS) kod Stobreča, te dio Solina gdje je razina vode narasla i do metra i izbacila šahte iz ležišta.

Na trenutke je u Splitu i okolici dolazilo do prekida električne energije, a gromovi su na području grada i okolice izazvali nekoliko manjih požara s materijalnom štetom.

I dalje traje potraga za jedrilicom koju su sinoć oko 19 sati u olujnom moru primjetili stanovnici Stanića i to prijavili Županijskom centru 112 u Splitu.

Zanimljivo je kako još nitko nije prijavio nestanak osoba i plovila, no unatoč tome brodovi Lučke kapetanije su pretraživali cijeli brački kanal. Za sada nije nađeno ništa što bi moglo ukazivati da se tu dogodila havarija, dodala je.

"Točno je da još nitko nije prijavio nestanak posade, a niti jedrilice, no usprkos tome mi i dalje nastavljamo potragu", potvrdila je Hini glasnogovornica Ministarstva Halužan.

Sinoć gotovo u isto vrijeme splitski Županijski centar 112 dobio je još jednu dojavu o nezgodi na moru. Kako je rekao pročelnik Županijskog centra 112 u Splitu, Petar Škorić, dojavljeno je da se u Omišu od obale odvezao prazan brod koji je otplutao na pučinu.