Sportska dvorana od 12 milijuna kuna za 81 učenika

sportska dvoranaZdravko Omrčen, pročelnik Županijskog odjela za prosvjetu i sport, kritizira megalomanski projekt lokalnih vlasti čija će realizacija uskoro početi u Dalmatinskoj Zagori. Primorski Dolac, ako se ostvare općinski planovi koje financira država preko europskih fondova i lokalne uprave, dobit će jednu od najsuvremenijih školskih sportskih dvorana u Dalmaciji! Vijest koju je nedavno na svojim stranicama objavila Slobodna Dalmavija je sama po sebi pohvalna, no pitanja je mnogo kad se otkrije kako je cijena ambicioznog projekta 12 milijuna kuna, što je novac s kojim se, tvrde županijski službenici zaduženi za obrazovanje, mogu izgraditi barem tri dvorane. Dvorana je površine 2100 četvornih metara, suvremena i višenamjenska, s 250 mjesta u gledalištu u općini koja ima oko tisuću stanovnika, a škola ima osamdesetak učenika ...


OPĆINSKI PLANOVI

Za 81 đaka u Primorskom Docu gradi se sportska dvorana od 12 milijuna kuna

Piše: Damir Šarac / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

sportska
dvorana- Problem je što općinari sve dogovore u Zagrebu s Ministarstvom, a onda Županiju dovedu pred svršen čin, i još nas obvežu da platimo četiri milijuna kuna! Pa Solin koji ima 25 tisuća stanovnika gradi dvoranu koja košta 15 milijuna kuna, dok škola u Primorskom Docu ima osamdesetak djece, i dvorana je ‘kao’ za njih - upozorava Zdravko Omrčen, navodeći za primjer buduću gradnju polivalentne dvorane pored škole u Sinju koja će stajati tri milijuna kuna.

PROČITAJTE VIŠE...


DUGI RAT

'Nema se' kao izgovor

Piše: Mladen Banović

plan sportske dvorane u dugom ratuNa sve ovo Dugoraćani se mogu samo ušima poklopiti. Mjesto takve sportske tradicije, općina sa jednim od najvećih prirasta nataliteta u RH - nema sportsku dvoranu. Nema, istina, niti jedan funkcionalni zatvoreni prostor za organizaciju društvenih i kulturnih aktivnosti, osim atrija Osnovne škole.

Nema sportske dvorane, niti ćemo je uskoro imati zato što imamo ovakave općinare!