Bitka za gledatelje

Josip PopovacPredsjednik Uprave HRT-a Omišanin Josip Popovac i glavni urednik Bruno Kovačević najavili programska osvježenja "dalekovidnice" s Prisavlja. Na susretu s novinarima Popovac se  obrecnuo na novi Zakon o HRT-u, o kojem su ovih dana govorili novoizabrana ministrica kulture Andrea Zlatar i Nenad Stazić, predsjednik Saborskog odbora za informiranje i medije. - Mislim da nije trebalo doći do ovog medijskog tsunamija. Ni Bruno Kovačević ni kolega Šprajc nisu babaroge. Sve bi bilo drukčije da je Šprajc poštovao hijerarhiju, te u nekoliko rečenica poslao Programskom vijeću svoje očitovanje u vezi s prilogom o Vukovaru - objasnio je Popovac rezimirajući godinu na HTV-u - Napravili smo ove godine ogroman posao. Izabrali novu Upravu, glavnog urednika, stabilizirali poslovanje. Mislim da smo apsolutno udovoljili kriterijima javnog servisa ...


BITKA ZA GLEDATELJE

HTV "deblja" filmski program i glazbu te vraća Roberta Knjaza

Piše: Antonela Marušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


U bitki za gledanost Kovačević se konkurenciji planira suprotstaviti i podebljanjem filmskog programa. Tako će četvrtkom iza 21 sat na Drugom programu biti prikazivan ciklus filmova dobitnika “Oscara”, a petkom u isto vrijeme ciklus ponajboljih hrvatskih filmova.

Među novitetima je i dokumentarni serijal u 15 nastavaka “Najmoćnije žene svijeta“, koji bi trebao ići subotom nakon showa „Zvijezde pjevaju“. Subotom na Drugom programu iza 20 sati prikazivat će se dokumentarci svjetski poznatog redatelja Michaela Moora.

HRT

- Prave promjene u programu nastupit će tek 10. rujna iduće godine, a do kraja 2013. godine mogli bismo sustići Novu TV - kazao je Kovačević o svojem planu zaustavljanja pada gledanosti, otkrivši da je HTV trenutno u pregovorima s Jadran filmom oko otkupa dramskog serijala o Mariji Jurić Zagorki, te novog projekta Roberta Knjaza, koji donosi emisiju “Rekonstrukcija“ koja se bavi genezom brendova domaće popularne kulture.

Kovačević je kazao kako se traži se i novo radno mjesto Denisu Latinu, dok će Elizabeta Gojan biti preusmjerena na neki od poslova u svojoj matičnoj vanjskopolitičkoj emisiji. U dugoročnom planu je i uvođenje dvaju magazina, jednog posvećenog vanjskoj, a drugog s temama iz unutarnje politike.

Najavio je više glazbenih sadržaja, te novu emisiju posvećenu pop rock aktualnostima koja bi trebala zamijeniti “Ritam tjedna“.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 147 guests and no members online