DHT: Kakva budućnost čeka hrvatski turizam?

Bogati program ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma će 24. i 25. listopada na otoku Hvaru u gradu Hvaru, okupiti glavne aktere hrvatske turističke priče te inozemne predavače koji imaju za cilj odgovoriti na pitanje "kakva budućnost čeka hrvatski turizam“. Sunce i more više nisu dostatni, kako se Hrvatska pozicionira na inozemnom tržištu, koliko pruža u području filmskog i gastro turizma, koliku pažnju posvećuje održivom razvoju te kakav je brend koji predstavlja, kroz edukativna predavanja, radionice i okrugle stolove, odgovorit će vodeći domaći i svjetski turistički stručnjaci, opinionmakeri i  influenceri iz poslovnog i društvenog života, piše HrTurizam.hr, portal specijaliziran za turizam.

Izvor: HrTurizam.hr

Što je to što Hrvatska, izuzev klasičnih turističkih ponuda, može ponuditi te kako je predstavljena u svijetu, najbolje mogu potvrditi oni koju ju svijetu predstavljaju, svojevrsni ambasadori i to u različitim područjima.  

pile

U sklopu panela „Hrvatska – mala zemlja, veliki brend“ pod moderatorskom palicom komunikacijskog stručnjaka Bože Skoke, svoje prijedloge kroz dosadašnja iskustva dat će poznati hrvatski stručnjaci iz nekoliko područja: Kristjan Staničić (Hrvatska turistička zajednica), Davor Bruketa (Bruketa & Žinić & Grey), Sandra Perković (hrvatska atletičarka), Jadranka Primorac (Specijalna bolnica Sveta Katarina), Marin Pucar (Podravka) te Aleksandra Dojčinović (Lei Lou).

Koliko je Hrvatska već atraktivna na inozemnom tržištu s naglaskom na američko, u sklopu Dana hrvatskog turizma dat će Al Merschen, predsjednik i osnivač MMGY Global, vodeće PR i marketinške grupe u Sjedinjenim Američkim Državama.

StellaUz navedene panele, ovogodišnji skup posvećen je i  omiljenim slobodnim aktivnostima većine ljudi: hrani i piću, filmskoj industriji te Internetu. Povezanost između njih kao kreativnih industrija i turizma, potvrdit će kroz bogat program ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma hrvatski stručnjaci svjetskog glasa.

Dvodnevni program ove manifestacije okrunit će se dodjelom nagrada i priznanja najboljima u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu domaćina Grada Hvara i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranog turizma.