Žene i uspjeh: iz sportske u poslovnu karijeru

Danas ih znate kao izbornicu ženske košarkaške reprezentacije, team managericu srebrne nogometne reprezentacije, savjetnicu za zaštitu okoliša, vodeće osobe raznih sportskih saveza, kazališnu redateljicu, uspješnu konzultanticu, odvjetnicu, ekonomisticu i političarku, no sve su one prije toga bile profesionalne sportašice, osvajale su medalje i vrhove planina, uspješne u svom sportu. One su jedne od žena koje su uspjele poslije sportske karijere "zaplivati" u nekim drugim vodama, a koje će o svom uspjehu govoriti ovu srijedu, 17. listopada na panelu "Iz sportskog u poslovnih uspjeh", u sklopu Okruglog stola za poduzetništvo žena koji će se održati u hotelu Radisson Blu u Splitu s početkom u 14:30, uz ulaz slobodan za sve.

PODUZETNIŠTVO ŽENA

Iz sportske u poslovnu karijeru nije lako, ali ove žene znaju kako

Izvor: HGK

Poznate bivše sportašice ove će srijede u Splitu na panelu "Iz sportske u poslovnu karijeru" pobliže objasniti svoja iskustva prelaska iz profesionalnog sporta u potpuno novi, poslovni svijet.

Može li se uskladiti bavljenje profesionalnim sportom i obrazovanje, koja je razlika između žena i muškaraca na tom putu, kako sport može pozitivno utjecati i pomoći u novoj karijeri, kako kasnije nadoknaditi obrazovanje i uključivanje u poslovnu karijeru – na ova i mnoga druga pitanja odgovore će dati Sanda Čorak, Anđa Jelavić, Iva Olivari, Sanja Ančić Ćurković, Jelena Kostanić Tošić, Sunčica Ivanišević Kukoč, Nenni Delmestre i Milena Šijan.

Panel će voditi Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze, predsjednica Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora i sama bivša tenisačica.

- Ovo je jedna opširna tema o kojoj treba razgovarati i pitanje u čije se rješavanje trebaju uključiti mnogi dionici. Stoga mi je drago da smo na jednom mjestu okupili toliki broj žena koje su uspjele na više područja i koje će, vjerujem, svojim pričama inspirirati i educirati naše mlade da i oni učine isto, kazala je Čagalj. 

Drugi panel ovog okruglog stola bit će posvećen mrežama poslovnih žena i poduzetnica te načinima na koji one, ali i druge institucije, pružaju potporu ženama poduzetnicama.

Ovaj okrugli stol dio je prve zajedničke Konferencije foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, gradova i sveučilišta u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Županijske komore Split.

Povezani članci

Who's Online

We have 621 guests and no members online