Nadbiskup Barišić krstio peto dijete u obitelji Ercegović

Milena i Boris Ercegović iz Duća krstili su i svoje peto dijete u župnoj crkvi svetoga Ante i Gospe od Snijega u Dućama. Misno slavlje, tijekom kojega je i krstio malenu Anicu, predvodio je nadbiskup Marin Barišić. U koncelebraciji su bili župnik, don Ljubo Pavić i don Nikola Šakić, a pjevanje je predvodio župni zbor. Nadbiskup Barišić u propovijedi je govorio o Božjoj riječi, o slušanju i naviještanju Božje riječi, na koje je pozvan svaki krštenik/ica piše IKA. Uz dvomjesečnu Anicu, Ercegovići imaju još jednu kćer i tri sina: Karmen (10), Marko (9), Toni (4) i Matej (1). Čestitamo dragoj obitelji!

Izvor: IKA

– Čovjek je biće riječi i bez riječi ne može živjeti. Što nam znači bogata trpeza jela ako nemamo topline riječi? Znamo da ne živi čovjek samo o kruhu i piću, nego od svake riječi koja izlazi iz Božjih usta – kazao je nadbiskup podsjetivši na važnost i težinu riječi naših roditelja, oca i majke, koje su nam donosile i nose ohrabrenje, pohvalu i poticaj. Oni su nas naučili četirima čarobnim riječima: 'molim', 'hvala', 'izvoli' i 'oprosti' – kazao je biskup.

Nadbiskup Barišić krstio peto dijete u obitelji Ercegović

Prigodom krštenja djeteta u obitelji s četvero i više djece, nadbiskup Barišić upućuje obitelji čestitku, prigodnu knjigu s osobnom posvetom, kao i novčani dar. U 2020. godini na taj način darovano je obiteljima 344 000 kuna. Darivanje obitelji s brojnom djecom započeto je 2002. godine. Splitsko-makarska nadbiskupija na taj način iskazuje svoju blizinu obiteljima koje su otvorene daru života te želi ohrabriti sve da se otvore daru novoga života.

Nadbiskup Barišić krstio peto dijete u obitelji Ercegović

Povezani članci

Who's Online

We have 66 guests and no members online