Ante Matijević: Hrabra Mila i dična Dalmacija vječna su inspiracija

Libreto za dječji mjuzikl "Mila Gojsalić", scenarij za igrani film o Mili Gojsalić, nagrade na Melodijama hrvatskoga juga u Opuzenu, brojna priznanja na Malom Splitu, suradnja s klapama "Maslina", "Šibenik", "Konistra", "Pasika", zbirka pjesama... dio je to umjetničkog životopisa pjesnika s poljičkog kamena, Ante Matijevića iz Kostanja. Lijepi niz nagrada ovog 38-osmogodišnjeg autora nedavno je pozlaćen još jednom nagradom, ovaj put najbolju ocjenu dobio je od publike na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu za pjesmu "Nek zapiva galeb bili" u izvedbi Zdravka Škendera i Tihomira Krstičevića. Nagrada svakome mnogo znači, a kad dolazi od publike, to je poseban osjećaj, kaže Matijević za Slobodnu Dalmaciju..

MJUZIKL, PA FILM

Hrabra Mila i dična Dalmacija Anti Matijeviću vječna su inspiracija

Piše Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Foto: Jakov Prkić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


"Sve što pišem, stvaram, radim, radim za publiku, ljudi su mi još uvijek inspiracija, a ovo naše podneblje, ova lipa Dalmacija, pogledajte ovu divotu, to je ono što mi je posebno nadahnuće" - priča nam Matijević dok obilazimo jedan od najljepših vidikovaca na Jadranu, onaj iznad Omiša i Zakučca.

rabra Mila i dična Dalmacija Anti Matijeviću vječna su inspiracija

A tamo na pola puta od Omiša do ceste za Poljičku kneževinu puca najljepši pogled na ušće Cetine, slap Ilinac, Omiš, te sve do otoka, a usred omiške stine podignut je spomenik Mili Gojsalić, dičnoj poljičkoj junakinji, koja je po legendi u turskoj opsadi dala život za spas Poljica. Zato u poljičkom kraju posebno štuju legendu o Mili Gojsalić, a poljička junakinja bila je Matijeviću inspiracija za mjuzikl i za film..

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 411 guests and no members online