Prvi festival planinarstva: 'Tisuću i jedna jama' Dražana Mimice

dražan mimica"Tisuću i jedna jama" naziv je izložbe fotografija Dražana Mimice kojom je u ponedjeljak navečer u Omišu otvoren Prvi festival planinarstva. Dražan Mimica iskusni je speleolog koji je u potrazi za skrivenim jamama praktično obišao čitav svijet, a s tih putovanja donio je i brojne fotografije koje je izložio u hodnicima Osnovne škole 'Josip Pupačić'. Izložbu je, uz Zvonimira Kujundžića, predsjednika Planinarskog društva 'Imber' kao organizatora sedmodnevnog festivala, otvorio dr. Zvonko Močić, predsjednik Gradskog vijeća, kazavši kako boljega grada od Omiša za ovakovu izložbu i festival - nema! Festival planinarstva nastavlja se u utorak u 19 sati predavanjem 'Ekspedicija Aconcagua 2011/2012' koje će Marko Prelas održati u Ilirskome sjemeništu ...

OMIŠ - GRAD FESTIVALA!

PRIČA SPELEOLOGA - DRAŽAN MIMICA

Prvi festival planinarstva: 'Tisuću i jedna jama'

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija

Dražan Mimica

- Nekoć sam bio jedini speleolog u Omišu, sugrađani su me čak i čudno gledali, a danas mi je drago vidjeti da se pojavila čitava ekipa mladih speleologa koja iza sebe ima i jamu od 700 metara - kazao je Mimica, priznajući kako je mračni, vlažni i hladni svijet podzemlja njemu naprosto neodoljiv.

Zvonimir Kujundžić

Izložbu je, uz Zvonimira Kujundžića, predsjednika Planinarskog društva 'Imber' kao organizatora sedmodnevnog festivala, otvorio dr. Zvonko Močić, predsjednik Gradskog vijeća, kazavši kako boljega grada od Omiša za ovakovu izložbu i festival nema.

- Mi na ušću Cetine sa stijenama živimo, po njima se veremo, ali od njih i strepimo - ustvrdio je Močić aludirajući na najnoviju kamenu gromadu koja se odronila dan uoči početka ove manifestacije.

Prvi festival planinarstva: 'Tisuću i jedna jama'

Povezani članci

Who's Online

We have 249 guests and no members online