Hrvatska slavi! Gotovina i Markač pušteni na slobodu, akcija Oluja nije zločinački pothvat

hrvatska zastava

Žalbeno vijeće Haškog suda izreklo je danas na kraju žalbenog postupka oslobađajuću presudu po svim točkama optužnice za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača. Glavni sudac naredio je da se generali odmah oslobode. Zbog nedostatka dokaza pala je teza tužilaštva o zločinačkom pothvatu, o prekomjernom granatiranju i zapovjednoj odgovornosti. Hrvatska država nije nastala na zločinu! Akcija Oluja nije bila udruženi zločinački pothvat već legitimna akcija za oslobođenje teritorija RH. Krivce za zločine protiv civila u mjesecima poslije akcije Oluja na oslobođenom teritoriju, kojih je bilo i zbog kojih je bačena ljaga na cijeli Domovinski rat, hrvatske institucije trebaju pronaći, a Hrvatski im sudovi suditi. Hrvatski generali Gotovina i Markač za to nisu odgovorni i vraćaju se kući kao slobodni ljudi. Hrvatska slavi! ...

GOTOVINA I MARKAČ SLOBODNI SU LJUDI

Priredio: Mladen Banović
Izvor: Razni izvori

hrvatski generali na sudu u HaaguU postupanju generala Gotovine i Markača nije postojao nikakav propust u postupanju što se tiče alternativnih oblika odgovornosti - prema  zapovjednoj odgovornosti generalima nije izrečena nikakva osuđujuća presuda, rečeno je danas na sudu u Den Haagu.

Podsjetimo, dvojicu hrvatskih generala Antu Gotovinu i Mladena Markača Haški je sud 15. travnja 2011. proglasio krivima i osudio na kazne zatvora od 24 i 18 godina za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio tijekom i nakon Oluje prisilno i trajno ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih područja u Hrvatskoj. Generala Ivana Čermaka oslobodio je odgovornosti i naložio njegovo trenutačno puštanje na slobodu.

Današnjom konačnom i oslobađajućom presudom poništava se prvostupanjska presuda. Hrvatski generali Gotovina i Markač su slobodni ljudi i vraćaju se svojim kućama i svojim obiteljima.

Hrvatska danas slavi!

oslobođeni generali

Pravda je spora, ali dostižna...  Domoljubi se vraćaju na slobodu, a korumpirani hrvatski političari na putu su prema zatvoru..

Bitka za Hrvatsku koju smo sanjali i koju želimo još uvijek traje i daleko je od završetka.

U Domovinskom ratu smo se obranili i stvorili samostalnu državu. Sada se vodi nova borba - za ekonomski prosperitetnu državu. Državu poduzetnih, odgovornih i zadovoljnih ljudi.

Za našu (a ne samo njihovu) Hrvatsku!Prenosimo današnju poruku predsjednika Josipovića ...


ivot josipovićDanas je Žalbeno vijeće Mađunarodnog suda u Haagu donijelo zakonitu i pravednu presudu. Presuda je potvrdila sve ono u što smo mi u Hrvatskoj vjerovali – da su generali Gotovina i Markač nevini, da hrvatsko vodstvo i oružane snage nisu djelovale kao organizirani zločinački poduhvat koji je imao za cilj progon civila – naših sugrađana srpske nacionalnosti, da Hrvatska nije počinila etničko čišćenje i da je borba naših branitelja za slobodu bila pravedna i časna.

Današnja presuda ojačala je moje povjerenje u međunarodno pravo i pravdu!

Nama ostaje odgovornost da se brinemo za sve žrtve rata i da kaznimo sve individualne zločine koji su u ratu počinjeni. Hrvatska država nije odgovorna za zločine pojedinaca, ali jest odgovorna da se svaki počinitelj zločina kazni, bez obzira o kome se radi.

Današnja oslobađajuća presuda je i simbolična satisfakcija za sve žrtve kojima ćemo se u nedjelju pokloniti u Vukovaru.

Generali Gotovina i Markač su proveli nevini osam godina u zatvoru, ta spoznaja nije lagana, ali to su napravili za Hrvatsku, i ja im se kao vrhovni zapovjednik želim zahvaliti na žrtvi koju su podnijeli za domovinu.

Pobjedu prava i pravde proslavimo dostojanstveno, imajući uvijek na umu kako pravednost Domovinskog rata znači i izgradnju Hrvatske kao demokratskog, multietničkog društva koje prihvaća sve svoje građane i jamči im jednakost i pravdu.


oslobođeni generali u zagrebu

Povezani članci

Who's Online

We have 63 guests and no members online