Djeca nemaju volje za čitanje niti motivacije za bavljenje sportom

djecaDjeca se najviše žale upravo na oskudnu i nedostupnu ponudu sadržaja, i to je ono što moramo promijeniti, kazala je pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić prigodom predstavljanja zbornika "Dječja prava i slobodno vrijeme" u kojem su prikupljeni rezultati istraživanja na koji način naši najmlađi sugrađani ostvaruju svoje "pravo na odmor, slobodno vrijeme, igru i razonodu", piše Martina Cikojević u današnjem Vjesniku ...

PORAZNE STATISTIKE

Djeca nemaju volje za čitanje niti motivacije za bavljenje sportom

Piše: Martina Cikojević / Vjesnik

djecaDjeca moraju imati kvalitetno ispunjeno slobodno vrijeme, a raznolika ponuda je najbolja prevencija da se ne događa ono što ne želimo gledati i čitati po medijima. Upravo na oskudnu i nedostupnu ponudu sadržaja djeca se najviše žale, i to je ono što moramo promijeniti, kazala je Jelavić ...

Slobodne aktivnosti, osim igre i edukacije, imaju važnu ulogu i u razvijanju odgovornosti koju djeca moraju imati prema sebi i drugima, pa je to razlog više zašto je slobodno vrijeme važno za djecu.

Sport u Hrvatskoj mora postati masovna društvena pojava, a ne povlastica na koju imaju pravo samo rijetki pojedinci. Sportska rekreacija mora biti dostupna svima. U Danskoj se čak 89 posto djece mlađe dobi redovito bavi nekim sportom, dok je u nas tek 17 posto djece nižih razreda uključeno u lokalne sportske klubove, kazala je Maja Gabelica Šupljika.

Kao još jedan veliki problem među djecom pokazao se i manjak volje za čitanje, pa je profesorica Ivanka Stričević kazala da na tom području bitnu ulogu trebaju odigrati časopisi za djecu, koji će svojim sadržajima potaknuti djecu na čitanje.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online