Dobro planiranje: Spajanje godišnjeg s blagdanima u 2018.

Work hard, play hard.. pjevao je u Splitu jedan frankofonski "ultraš" (a i mi s njim), i nije da je čovjek u krivu. Nisu bome ni Nijemci, koji uz radnu etiku i najjaču europsku ekonomiju imaju i daleko više dana godišnjeg odmora od Hrvata. Dakle, odmarati se može i odmarati se treba! Oni koji grintaju na ovo i oni "koji od rada ne stignu ni spavati", neka se zapitaju kako troše svoje radno vrijeme (čitaj: koliko efektivno rade)? Dakle, ne vjerute našim "gazdama" i malim trgovačkim tajkunima, ne vjerujte ni startup geekovima koji "nikad ne spavaju", a ni onim novinarima koji o modernoj ekonomiji pojma nemaju. Jer rad i odmor nisu u sukobu. Dapače! A novo lito 2018. nam nudi niz prilika da spojite koji dan godišnjeg odmora s blagdanima i da se na posao vaš svagdašnji vratite još odmorniji i čiliji i da s puno većim radnim elanom prionete radnim obvezama. Prva prilika da malo produžite odmor u 2018. je Praznik rada, 1. svibnja, koji će 2018. biti u utorak, pa spajanjem s vikendom dobijamo mali odmor od četiri dana. Na isteku svibnja je i Tijelovo, 31. svibnja, koje se zgodno smjestilo u četvrtak – eto opet prilike za nova četiri dana odmora...

DOBRO PLANIRANJE ODMORA

MB

Dan antifašističke borbe i Dan državnosti slavimo u lipnju, a ove su godine pali da bolje nisu mogli, u petak i ponedjeljak, pa čak nije potrebno ni uzimati slobodne dane da se progušta u malom godišnjem odmoru kojeg će te garant poželjeti provesti na plaži ili ispred televizora jer u to vrijeme igra se Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

U kolovozu Dan Oluje pada u nedjelju, no blagdan velike Gospe slaviti ćemo usred tjedna, u srijedu, pa su spajanja opet moguća na kojoj god strani tjedna se poželite okrenuti.

Dan neovisnosti pada u ponedjeljak, bravo Vlado Šeks! Svi sveti su u četvrtak, a neradni božićni dani nas idućeg prosinca čekaju u utorak i srijedu, gdje ćeš bolje! S tri dana godišnjeg dobijemo pet dana odmora u toplom blagdankom domu.

I da, Nova 2019. godina. Dočekajte je na otvorenom u prijelazu ponedjeljka na utorak. A tko je vidio taj zadnji ponedjeljak u godini provesti drukčije negoli se pripremati za doček - odmaranjem od posla.

Work hard, play hard.. nije lud onaj Francuz s početka članka, David Guetta. On radi kao lud, a i provodi se isto tako..

Puno uspjeha u novoj radnoj godini i sreće u spajanju blagdana Vam želim!


Kalendar svih praznika i neradnih dana u 2018. u Hrvatskoj

01. siječanj, ponedjeljak - Nova Godina
06. siječanj, subota - Sveta tri kralja
02. travanj, ponedjeljak - Uskrsni ponedjeljak
01. svibanj, utorak - Praznik rada
31. svibanj, četvrtak - Tijelovo
22. lipanj, petak - Dan antifašističke borbe
25. lipanj, ponedjeljak - Dan državnosti
05. kolovoz, nedjelja - Dan domovinske zahvalnosti
15. kolovoz, srijeda    - Velika Gospa
08. listopad, ponedjeljak - Dan neovisnosti
01. studeni, četvrtak - Dan svih svetih
25. prosinac, utorak - Božić
26. prosinac, srijeda - Sveti Stjepan.