Lakši pristup podacima javne nabave

Pristup podacima javne nabaveUdruga Partnerstvo za društveni razvoj predstavila je Integrityobservers.eu - portal koji objedinjuje sve informacije vezane za provedbu postupaka javne nabave, a ključne za njihovo objektivno nadgledanje. Po prvi puta takve su informacije sistematizirane i prikupljaju se u realnom vremenu. Također, javno su dostupne svima zainteresiranima: medijima, nevladininim organizacijama, istraživačkim institutima i široj javnosti ...

Lakši pristup podacima javne nabave

Izvor: HRT

Hr u EUBaza podataka javne nabave izrađena je u sklopu projekta Antikorupcijske mjere u provedbi politika javne - ACRIP. Projekt je financiran ju sklopu europskog programa IPA 2008, a osmišljen je kako bi omogućio svim relevantnim korisnicima primjerenu provedbu hrvatskih politika javne nabave uz istovremenu primjenu europskih principa dobrog upravljanja (integritet, transparentnost, odgovornost).

"Radi se o vrlo sofisticiranom sustavu koji bi trebao pomoći građanima da nauče nešto o javnoj nabavi, da provjere poštenje političara i poštenje tijela javne valsti u svim tim postupcima, da provjere izvore bogatstva pojedinih tajkuna, da provjere kako i s kim posluju njihove općine. Tako mogu na osnovi toga donijeti odluku na sljedećim izborima", izjavio je Munir Podumljak, izvršni direktor Partnerstva za društveni razvoj, prenosi HRT.hr .

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online