24. Međunarodni sajam SASO

U Splitu je otvoren Sajam SASO, najznačajniji dalmatinski sajam za graditeljstvo, drvnu i metalnu industriju, alate i opremu, elektrotehniku, energetiku i telekomunikacije te obrtništvo i malu privredu. 24. Međunarodni sajam SASO 2021. održava se od 10. do 13. studenog 2021. u Spaladium areni u Splitu i izvrsna je prilika za susret poslovnih posjetitelja, malih i srednjih poduzeća, arhitekata, inženjera i investitora. SASO obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: Sajam graditeljstva, Sajam drvne industrije, Sajam metalne industrije, Sajam alata, strojeva i opreme, Sajam obrtništva i male privrede, Sajam elektrotehnike, energetike i telekomunikacija, SAFIR - Sajam financija, investicija i razvoja, SEKO - Sajam ekologije te Sajam kamena, Sajam bazena, Sajam komunalne opreme.
Pored izlagačkog dijela, na sajmu SASO 2021. vas čeka bogati program stručnih konferencija i radionica kao i "Projekt publika" u sklopu kojeg će organizator sajma  poslati pozive specijaliziranoj ciljanoj publici, zainteresiranoj za obnovu i izgradnju objekata, opremanje objekata, noviteta u industrijama te ugovaranje poslova za slijedeću godinu. Na Saso može ući uz covid potvrdu ili testiranje na ulazu. Cijena ulaznice je 30 kuna, a test stoji 50 kuna.

Treći dan stručnog programa sajma SASO 2021 posvećen je tržištu nekretnina, dok će se u popodnevnim satima, u sklopu 17. dana arhitekata održati predavanje “Ima li grada istočno od raja?”.

Izvor: Dalmatia.hr

Prvi dan sajma SASO 2021, u dijelu stručnog programa obilježen je aktualnim temama s kojima se susreće globalni svijet: klimatske promjene, zelena održiva gradnja i novi trendovi u građevinarstvu. Održat će se i 13. dan građevinara u sklopu kojega će biti predstavljen projekt 'Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin', piše Dalmatinski portal.

Drugog dana sajma SASO 2021, u četvrtak 11. studenoga s početkom u 10:30 sati, u Konferencijskoj dvorani održat će se konferencija “Turistička mreža: Obalni pojas i održivo upravljanje pomorskim dobrom za budućnost hrvatskog turizma”. “Obalni plan – Kako sačuvati obalu od gradnje?” naziv je prezentacije koju će predstaviti izrađivač Obalnog plana SDŽ Gojko Berlengi (Zadruga GranumSalis). Ivana Birčić iz Podvodno istraživačkog kluba Sveučilišta u Splitu u svojoj prezentaciji “Nasipanje naše svagdašnje – spašava li ili uništava nasipanje naše plaže” govoriti o izazovima održivog upravljanja plažama kao vrijednim prirodnim resursom na primjeru Podgore i Makarske. Nakon prezentacija, održat će se panel rasprava “Obalni pojas i održivo upravljanje pomorskim dobrom za budućnost hrvatskog turizma”.

Povezani članci

Who's Online

We have 492 guests and no members online