Zimmer frei: Ne može se više računati na laku zaradu

Posljednjih sedam-osam godina poznati svjetski oglašivači smještaja na internetu svojim su angažmanom u Hrvatskoj gotovo u potpunosti izmijenili način rada iznajmljivača, ali i profil ljudi koji se bave pružanjem usluga turističkog smještaja. Bakice s kartonskim natpisima “zimmer frei” koje sjede uz cestu i po autobusnim kolodvorima gotovo su stvar prošlosti, a gost zahvaljujući Expediji, Booking.comu ili Trip Advisoru izravno rezervira smještaj i ciljano odlazi na adresu koju je odabrao između oglašenih apartmana na reklamnim web-stranicama. To je u Hrvatskoj, ali i drugdje, skoro dokrajčilo klasične turističke agencije, pa je zakonodavac, uvažavajući tu činjenicu, nedavno dopustio osnivanje i on-line agencija koje više ne trebaju raspolagati poslovnim prostorom koji će zadovoljavati minimalne tehničke uvjete. Turistička sezona, koja ovih dana doživljava vrhunac, u mnogočemu je prijelomna. Opstali su samo oni koji su marljivo radili još od prvog listopada, kad počinje priprema sezone, pa je jasno da ostali, koji traže goste u srpnju i kolovozu, ne mogu do njih. Ljeti se gosti primaju, dočekuje ih se, s njima se druži, a rezervacije se obavljaju puno, puno ranije..., piše Saša Ljubičić na stranicama Slobodne o aktualnom turističkom trenutku u Dalmatinaca ...

ZIMMER FREI

Splićani ne mogu više računati na laku zaradu

Piše: Saša Ljubičić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Kad kažemo da je ova godina za iznajmljivače prijelomna ne samo kad su u pitanju destinacije koje gube dah, nego i trendovi u vrsti smještaja – onda je to i činjenica da vrijeme vikendica “rascjepkanih” na apartmanske jedinice polako, ali sigurno odlazi u prošlost.

Opstat će samo oni kod kojih he omjer između cijene i ponude prihvatljiv, koji su spremni zimi ulagati i na tisuće eura u oglase i visjeti na internetu barem pet-šest sati dnevno, uz naznaku da gostima, zbog različitih vremenskih zona, morate biti na raspolaganju 24 sata tijekom cijele godine.

PROČITAJTE VIŠE...


10. Iznajmljivačkih zapovijedi

1. Gost je uvijek u pravu.
2. Odmor ljeti za iznajmljivača ne postoji.
3. Kako sezonu pripremiš u jesen i zimi, tako će ti biti ljeti.
4. Novac zarađen u sezoni ne razbacuj, nego ga ulaži u dodatnu vrijednost.
5. Kad ti najbolje ide, smisli nešto novo što će privući goste, u protivnom – slijedi bolan pad.
6. Svakoga gosta treba ‘odraditi’, a ne pustiti ga da kao  ‘broj’ odsjedne u apartmanu i napusti ga nezamijećen.
7. Svaki je turist jednako vrijedan.
8. Ne nameći se gostima, ne dosađuj im, ali uvijek im budi pri ruci.
9. Najgori je gost – nezadovoljan gost.
10. Pomozi drugome iznajmljivaču – i tebi će pomoć trebati.

Povezani članci

Who's Online

We have 482 guests and one member online

  • admin