Oleum Olivarum: maslinovo ulje Slavomira Kadića okićeno srebrnom medaljom

Slavomir KadićMaslinovo ulje dobiveno od plodova masline iz maslinika Slavomira Kadića iz Dugog Rata okićeno je srebrnom medaljom na 16. susretu maslinara  Oleum Olivarum" u Krasici, pitoresknom istarskom mjestašcu nedaleko Buja. U sklopu dvodnevnog programa, koji je tijekom godina prerastao u međunarodnu smotru maslinovih ulja u kojoj sudjeluju znanstveno-istraživačke institucije, udruge maslinara te proizvođači maslinova ulja iz Hrvatske, Italije i Slovenije, domaćini manifestacije "Oleum olivarum" sudionicima i posjetiteljima na prigodnim štandovima ponudili su degustacije vrhunskog maslinovog ulja u kombinaciji s istarskim jelima te domaća vina i med. Organizirana su stručna predavanja, dodjela medalja proizvođačima maslinovog ulja, dok se u sklopu jedinstvenog međunarodnog likovnog natječaja "Ex tempore“ nagrađuju autori za umjetnička djela na temu masline ...

OLEUM OLIVARUM

Izvori: iPress.hr, coloursOfIstria.com

Kvalitetu 107 prijavljenih uzoraka maslinovog ulja stručno je ocijenio ocjenjivački sud sastavljen od 30 članova Udruge senzornih analitičara maslinovog ulja. Uz 38 zlatna odličja, panel je dodijelio 42 srebrne medalje i 14 brončanih medalja te pet priznanja za ulja extra kategorije bez odličja.

Slavomir Kadić - priznanje za lvalitetu maslinovog ulja

"Oleum olivarum“ provodi analize ulja prema najvišim standardima u regiji pa se tako sve više maslinara prijavljuje na sajam radi priznanja koje im omogućuje lakše i uspješnije predstavljanje maslinovih ulja ciljanom tržištu. Od održavanja prve manifestacije 1998. godine, kada je analizirano svega 18 uzoraka, 2012. godine taj se broj popeo na čak 140 uzoraka.

Maslinovo ulje dobiveno od ulika u masliniku Antonija Pastrovicchia iz Vodnjana ocjenjeno je na 16. susretu maslinara Oleum Olivarum u Krasici s 92 od mogućih 100 bodova, i okićeno je zlatnom medaljom.

Povezani članci

Who's Online

We have 302 guests and no members online