Narodnim običajima preko prepreka

I ove se godine, nakon par odgoda zbog lošeg vremena, u Radmanovim Mlinicama održala tradicionalna manifestacija 'Narodnim običajima preko prepreka' koja je u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Agape iz Omiša u popularnom izletištu okupila na cjelodnevnom druženju 300 sudionika, što svojih članova, što članova i prijatelje srodnih udruga iz cijele Dalmacije. Ove godine su se u velikom broju pridružile udruga Down sindrom Split, Društvo multiple skleroze Split, Udruge moje dijete Solin, udruge OSI is Sinja, Trilja, udruga 'Sunce' iz Makarska, ali i  udruge osoba s invaliditetom iz Križevaca, pa čak i iz Čitluka.
-  U organizaciji ne sudjeluje samo udruga Agape, već i svi oni koji se odazovu, i svojom voljom, ljubavlju, i željom za dobrim druženjem pridonose da je ova manifestacija postala tradicionalna i tako 11. put. Radmanove mlinice smo odabrali kao lokaciju jer su u potpunosti prilagođene potrebama osoba s invaliditetom, mogu primiti velik broj uzvanika, a biser su turističke ponude našeg kraja. U prekrasnom ambijentu osobe s invaliditetom pokazuju da i te kako mogu biti ravnopravni, predstavljaju svoje aktivnosti - naglasila je Natali Stanić, predsjednica udruge Agape, piše Dalmatinski portal.

Izvor: Dalmatinski portal

Cilj manifestacije je promicanje mogućnosti osoba s invaliditetom. Naglasak je i na senzibilizaciji i rušenju predrasuda i stigmatizacije osoba s invaliditetom od strane zajednice u kojoj žive. Cijeli dan je popunjen programom, plesnim točkama, pjesmom, a u duhu narodnih običaja provodi se i prezentacija izrade Poljičkog soparnika, te se gosti i sami mogu iskazati u izradi ovog zahtjevnog autohtonog jela.

Prisutne je pozdravio i dobrodošlicu poželio gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović, ugodno iznenađen brojem sudionika.

Povezani članci

Who's Online

We have 341 guests and no members online