Linić: 'Općine nećemo ukidati, već ćemo im smanjiti ovlasti'

slavko linićDržava i jedinice lokalne samouprave više neće imati zajedničke prihode. Porez na dohodak, dobit i imovinu prepuštamo gradovima i općinama da iz toga financiraju standard svojih građana, poručio je ministar financija Slavko Linić predstavnicima lokalnih jedinica na današnjoj zajedničkoj skupštini Udruge gradova i Udruge općina u zagrebačkom hotelu Sheraton. -  'Više neće biti prelijevanja prihoda na državnoj razini', istaknuo je ministar i pozvao udruge da razgovaraju o izmjena zakona o komunalnoj djelatnosti jer će dosadašnju komunalnu naknadu zamijeniti porez na imovinu. Linić je ponovio poziv vlasnicima imovine da je stave u funkciju jer će se uvesti porez na imobiliziranu imovinu. Pojedinci se, prema njegovim riječima, uspješno ubacuju u prostorne planove lokalnih jedinica i tad umrtve svoj kapital..., piše Luka Filipović na stranicama tportala ...

Linić: 'Općine nećemo ukidati, već ćemo im smanjiti ovlasti'

Piše: Luka Filipović / tportal
Izvor:
tportal

Prije svog obraćanja čelnicima gradova i općina Linić je novinarima rekao da Vlada ne planira ukidati općine, već će o njihovim fiskalnim kapacitetima ovisiti kakve će im biti ovlasti.

Hrvatska će u 2013. dobiti 450 milijuna eura za regionalni razvoj zbog čega je nužno, poručio je, da lokalne jedinice pripreme što veći broj kvalitetnih projekata.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 246 guests and one member online

  • admin