Sajmovi: Wedding Day 2017

Četvrti Međunarodni Sajam vjenčanja, zdravlja i ljepote 'Wedding Day 2017.' i sajam mama, djece, beba i trudnica, održat će se 27., 28. i 29. siječnja u Spaladium Areni uz besplatni ulaz. U sklopu sajma predstavit će se više od 150 gospodarstvenika, a posjetitelje očekuju sajamski popusti. Na četiri ekskluzivne modne revije predstaviti će se renomirani domaći dizajneri i brojni svjetski brendovi, humanitarna modna revija održati će se u subotu, 28. siječnja, s početkom u 18 sati, a osim ponude izlagača na sajmu organizatori su pripremili brojne radionice, stručna predavanja, modne revije, cvjetne radionice, hair&make up show, cooking & cake show, a svi posjetitelji imaju i priliku sudjelovati u bogatoj nagradnoj igri. Reviji će prethoditi natjecanje u dekoriranju vjenčane torte u kojem će sudjelovati hotelijeri i slastičari, a nakon proglašenja pobjednika posjetitelji će imati priliku degustirati sve torte uz prikupljanje dobrotvornih priloga za djecu Doma Maestral, piše Dalmatinski portal.

Weddings in central of Dalmatia

Izvor: Dalmatinski portal
Foto: Art Foto


- Ova sajamska manifestacija je i platforma razvoja specijaliziranog destinacijskog proizvoda 'Wedding in central Dalmatia', tematskih vjenčanja temeljenih na očuvanju tradicije i običaja. Cilj nam je da Split postane centar wedding turizma u Dalmaciji te ujedno i pokretač ovog specijaliziranog cjelogodišnjeg destinacijskog proizvoda koji će umrežiti  gospodarstvenike i ustanove na razini Splitsko-dalmatinske županije s obzirom na velik broj zainteresiranih hotelijera s područja grada Splita za prodaju ovakvih i sličnih proizvoda - zaključila direktorica sajma Gordana Franić.

Sajam je okrenut i prema djeci, bebama i trudnicama, a kako Sajam vjenčanja podupire razvoj predsezone u turizmu, tako je potporu dao i direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

- 'Weddings in central of Dalmatia' postaje brend, odnosno vjenčanja u srednjoj Dalmaciji su sve traženija na našim predivnim lokalitetima. Mislim da je to turistički sve značajnije jer te fotografije obilaze cijeli svijet putem društvenih mreža i na jedan kvalitetan način reklamiranju našu turističku ponudu. Mi lokaliteta imamo, a sada radimo na katalogiziranju svih tih mjesta gdje bi bilo poželjno imati vjenčanje u Dalmaciji. Osim toga radi se i o sajmu zdravlja, a zdravstveni turizam je jedna grana gospodarstva koja u svijetu raste na godišnjoj bazi. Mi kao turistička zajednica smo se uključili u taj razvoj tako da smo formirali klaster pa naše usluge zdravstvenog turizma možemo zajedno promovirati na sajmovima - zaključio je Stella.