Iznajmljivači, prijavite internet prijevare kod oglašavanja smještaja

U posljednjih nekoliko dana učestalo pristižu vijesti o otkriću LAŽNIH zastupnika vlasnika obiteljskog smještaja sa područja Hrvatske. Neovlašteni zastupnici koji se predstavljaju kao "property manageri", nude smještaj u objektima vlasnika bez njihovog odobrenja, pregovaraju sa potencijalnim gostima kao ovlašteni zastupnici ili vlasnici takvih objekta, potvrđuju im rezervacije, naplaćuju smještaj ili akontaciju te izdaju elektronske račune. Temeljem takvih "rezervacija" gosti su počeli stupati u kontakt sa pravim vlasnicima smještaja najavljujući svoj dolazak. To je pkrenulo pravu uzbunu u redovima vlasnika obiteljskog smještaja diljem Hrvatske. Internet kriminalci za ovu prijevaru koriste najpregledavanije portale poput Trip Advisor-a, Holiiday Lettings-a, House trip-a, Airbnb-a i ostalih. Na žalost putem ovih se portala rezervacija vrši plaćanjem djelomičnog ili punog iznosa usluge pa su pogodni za ovakvu vrstu prijevare. Molimo Vas da svaku sumnju na zloporabu vaših podataka u navedenom smislu prijavite što žurnije na mail adrese: turizam @ hgk.hr, infoskrk @ gmail.hr ili putem naše turističke zajednice info @ tz-dugirat.hr

INTERNET PRIJEVARE KROZ OGLAŠAVANJE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA
 
Izvor: Podstrana portal

turistiŠtete koje mogu prouzročiti ovakve kriminalne radnje su ogromne. Može se dogoditi da veliki broj prevarenih gostiju dođe na odmor u Hrvatsku sa nevažećom rezervacijom i ostane bez smještaja i bez novaca. Poljuljati će se i ugled svih posrednika u turizmu, osobito digitalnih a konkurencija može iskoristiti ovaj događaj za bacanje ljage na hrvatski turizam.

Preporučamo svim vlasnicima smještaja da se transparentno oglašavaju imenom i prezimenom i brojem telefona, po mogućnosti i fotografijom vlasnika na službenim stranicama sustava turističkih zajednica.