STech Finance: radionica za poduzetnike o vanjskom financiranju

Druga po redu, pod nazivom "STech Finance - Radionica za poduzetnike o vanjskom financiranju - dan 2" će se održati u srijedu, 27.03.2019. s početkom u 18 sati u hotelu Atrium u Splitu u sklopu projekta STech akcelerator. Sudjelovanje je u potpunosti besplatno, dođite i saznajte kako razviti svoje poslovanje. Zanimljivi govornici upoznati će Vas s sljedećim temama:
 - predavanje o mogućnosti financiranja poduzetničkih ideja, ali i postojećih poduzetnika, na temelju iskustava u Austriji će održati Lisa Marie Fassl , predsjednica udruge Austrijskih poslovnih anđela
-  o iskustvima dugogodišnjeg rada u međunarodnim tvrtkama, modelima i organizaciji poslovanja u Hrvatskoj će govoriti Darko Cesar, predsjednik ISOD-a i posebni savjetnik Ministra rada i mirovinskog sustava
- o iskustvima poslovanja u Hrvatskoj će govoriti Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.
Broj sudionika je ograničen, zainteresirani rezervirajte svoje mjesto putem obrasca.

MB

Poduzetnički akcelerator Split pruža potporu malim i srednjim poduzetnicima kroz provedbu aktivnosti u korist lokalnog razvoja, poboljšanja kvalitete života stanovništva te razvoj potencijala ljudskih resursa. Vizija Poduzetničkog akceleratora Split je razviti se u regionalno prepoznatu poduzetničku potpornu instituciju sa brendom STEch akcelerator kao održivim financijskim modelom.

Poduzetnički akcelerator Split d.o.o., trenutno provodi projekt pod nazivom „Nova razvojna stepenica Poduzetničkog akceleratora Split“, ukupne vrijednosti 701.367,62 kn, od čega 596.162,47 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Glavni cilj projekta je povećanje ponude usluga stručne i savjetodavne podrške poduzetničke akceleracije za unaprjeđenje poduzetničkog sektora s naglaskom na inovacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz razvoj Poduzetničkog akceleratora Split.

Projektom će se unaprijediti razina informiranja MSP-ova s naglaskom na tvrtke u razvoju, posebice u ključnim znanjima vezanim za vanjska financiranja i upravljanje intelektualnim vlasništvom.

Stoga male i srednje poduzetnike, kao ciljanu skupinu projekta, pozivamo da sudjelujete na nizu radionica i predavanja koja će biti organizirana od ožujka do lipnja 2019. godine na sljedeće teme:

• Varijante vanjskog financiranja projektnih ideja za razvoj poslovanja (od EU fondova, HBOR-a i komercijalnih banaka do venture capital i mirovinskih fondova)
• Savjetovanje za provjeru inovativnog koncepta (proof of concept)
• Savjetovanje o procesu prijave patenta i informiranje o upravljanju intelektualnim vlasništvom
• Ulaganja u poslovanje posredstvom poslovnih anđela

Predavači su renomirani stručnjaci iz područja intelektualnog vlasništva, registracije patenata i postupka provjere inovativnog koncepta, kao i predstavnici poslovnih anđela iz Hrvatske, Mađarske i Austrije te mirovinskih i venture capital fondova iz Hrvatske i EU.