Sindikat protiv novih otpuštanja u HT-u

T-HTHrvatski sindikat telekomunikacija upozorava da, usprkos prošlogodišnjoj visokoj dobiti Hrvatskog Telekoma od gotovo 2 milijarde kuna, radnicima prijete novi otkazi te da su izloženi nerealnim željama poslodavca to jest mobbingu. Smatraju da je uprava T-HT-a uvela stroge mjere štednje na zahtjev stranog vlasnika kojemu je jedino stalo do izvlačenja profita iz kompanije, što je rezultiralo smanjenom kvalitetom usluge i otpuštanjima radnika ...

RADNICIMA STRES ILI OTKAZ, A MUDRIM GAZDAMA EKSTRA PROFIT

Neizdrživi zahtjevi vlasnika T-HT-a

Izvor: HRT

- Naime ove godine već u siječnju 300 naših kolega dobilo je otkaz kao tehnološki višak, a još je nekoliko stotina ljudi otišlo iz ove kompanije zbog osobno uvjetovanih razloga jer jednostavno nisu više mogli izdržati tempo ovoga rada - istaknuo je predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Juko Cikojević.

Iz HT-a su priopćili da su začuđeni ovakvim istupom sindikata, iako razumiju njihov nemir. Dodaju da HT poput mnogih u kriznim vremenima posluje pod pritiskom. Uz to se s novim tehnologijama mijenjaju uvjeti poslovanja i potrebe tržišta te im se kompanija mora prilagoditi kako ne bi izgubila utakmicu.

Podsjećamo da je u HT-u na snazi važeći kolektivni ugovor s definiranim pravima zaposlenika u čijem su stvaranju sudjelovali i kolege iz Hrvatskog sindikata telekomunikacija (HST).

Mudrinić

Povezani članci

Who's Online

We have 262 guests and one member online

  • admin