Kulturna baština važan je turistički resurs

kulturna baštinaSvjetski dan turizma ove godine proslavljamo s temom "Turizam - povezivanje kultura", s ciljem naglašavanja važnosti turizma u zbližavanju raznolikih kultura svijeta i promicanju globalnog razumijevanja kroz putovanja. Turizam je označen i kao prigoda za zbližavanje, razumijevanje, ali i prihvaćanje raznolikosti - jer najzad, desetak milijuna naših gostiju, koji kroz godinu posjete Hrvatsku upoznaje se s materijalnom i nematerijalnom kulturom naše zemlje, a istodobno šire i prostore tolerancije i međusobnog razumijevanja. Hrvatska može učiniti i ponuditi više ...

POVODOM SVJETSKOG DANA TURIZMA

Kulturna baština važan je turistički resurs

Izvor: eZadar.hr

Hrvatska može učiniti i ponuditi više, te nije slučajno što smo suradnjom Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Europskog udruženja nacionalnih udruga putničkih agencija i turoperatora (ECTAA), proglašeni preporučenim odredištem za 2011./2012. godinu, što je ujedno i veliko priznanje našoj zemlji", rekao je ministar Damir Bajs.

kulturna baština

Kulturna baština jest važan turistički resurs, a u nekim europskim zemljama upravo kulturni turizam ostvaruje više od polovice ukupnih prihoda od turizma.

Ministarstvo turizma, od kraja prošle i posebno tijekom ove godine, naglašeno podupire turističku promociju Hrvatske preko gastronomije i vina, ali i raznolikih kulturnih atrakcija, te vrijedne prirodne i povijesne baštine, što je jedna od važnih naših prednosti.

kulturna baština

Valja stoga podsjetiti kako je Hrvatska, s deset kulturnih dobara upisanih u UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine, najzastupljenija na toj listi.

Kulturni turizam jedna je od poluga za održavanje konkurentnosti Hrvatske u europskom okruženju i kao takvog treba ga dalje kroz turističke programe razvijati i podupirati.

kulturna baština

Povezani članci

Who's Online

We have 260 guests and no members online