Iz Regije..

Omiš: Gradonačelnik na javnoj tribini s građanima

Ivan KovačićŠto je s asfaltom ispred moje kuće? Kad ćete smijeniti HDZ-ove pročelnike i direktore komunalnih poduzeća? Ima li šanse da se vikendom ukine naplata parkinga? Hoćete li zaustaviti teror glasne glazbe u staroj jezgri? Do kada će nam turizam ovisiti o navici Čeha da dolaze u naš grad? Što je s Ravnicama i Malom lukom? Hoće li odgovorni za zločin rasprodaje gradske imovine odgovarati za to? To su samo neka od pitanja upućena omiškome gradonačelniku Ivanu Kovačiću tijekom njegova prvog izravnog susreta s građanima na dvosatnoj tribini, koja će postati tradicionalna te će se, najavio je Kovačić, održavati najmanje jednom mjesečno ... (Bilo bi lijepo i da se dugoraćka vlast sjeti učiniti nešto slično. Kino dvorana ih čeka spremna.., op.ur.) ...

OMIŠ

Kovačić: Podnijet ću kaznenu prijavu protiv Škaričića

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


− Premda smo dug u samo tri mjeseca s 31 milijun kuna smanjili na 25,5 milijuna, naplata komunalne naknade i dalje nam je veliki problem. Stoga smo odlučili izraditi novi registar kuća, te od prvoga siječnja početi s rigoroznijim načinom naplate.

Neće se više moći događati da netko, recimo, ima kuću na tri kata, a naknadu plaća samo za jedan kat. Onima, pak, koji i dalje ne budu željeli plaćati, ovrhom ćemo sjedati na račune − najavio je Kovačić, dodajući da su ovrhe zasad nemoguće jer je postojeći registar kuća nepotpun.

− Nije nam cilj samo uzimati novac građanima, nego im ga i davati. Novac uplaćen za komunalnu naknadu vraćat će se mjesnim odborima, koji će onda, za razliku od danas, imati znatna sredstva za uređenje putova ili održavanje javne rasvjete. Uglavnom, što više građani budu plaćali, to će se više ulagati u njihovo naselje − objasnio je gradonačelnik.

bivši i sadašnji gradonačelnik omiša

Zanimljivo je bilo čuti i da je bivša vlast sav novac od komunalnog doprinosa za objekte na Priku − izgrađene i neizgrađene − već potrošila, te da je Hrvatskim cestama jednostavno oprostila dug od četiri milijuna kuna zbog neizgrađenog spoja na cestu u Brzetu.

− Svjestan sam da su građani, birajući mene, glasali za promjene, no nije baš tako lako mijenjati ljude kako vi mislite. Uskoro će doći do promjena na određenim odgovornim funkcijama, a ako ih ne uspijem provesti, odnosno ako me u tome spriječi Gradsko vijeće u kojemu HDZ ima većinu, onda su mogući i novi izbori − kazao je Kovačić.

Za kraj je najavio i podnošenje kaznene prijave protiv bivšega gradonačelnika.

− Zakon me obvezuje da prijavim sve nepravilnosti koje sam uočio u radu moga prethodnika. A propuštanje naplate višemilijunskoga iznosa od tvrtke “Viadukt” za korištenje gradskoga zemljišta svakako je velika nepravilnost − zaključio je Ivan Kovačić.

Povezani članci

Who's Online

We have 128 guests and no members online