Split: Radionica o uvođenju plina, klima uređajima i solarnim kolektorima

energetska učinkovitostGrad Split u suradnji s UNDP-om, Srednjom tehničkom školom za strojarstvo i mehatroniku Split organizira prvu radionicu za građane na temu energetske učinkovitosti, ovoga puta s aktualnim temama o uvođenju plina u grad Split, solarnim kolektorima i klima uređajima. Predavanja će održati predstavnici tvrtki EVN Hrvatska i Viessmann. Radionica će se održati u četvrtak 22. studenoga 2012. godine s početkom u 12.30 sati u kino dvorani Srednje tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku, Zrinsko-Frankopanska 23, Split.

S ENERGIJOM RACIONALNO

Radionica o uvođenju plina, klima uređajima i solarnim kolektorima

Izvor: Grad Split

Teme radionice de obuhvatiti uvođenje prirodnog plina u kućanstva, te primjenu solarnih kolektora i dizalica topline (klima uređaja).

solarni kolektoriObzirom da se prirodni plin uskoro očekuje u gradu Splitu potrebno je ved sada upoznati građane s mogudim tehničkim rješenjima kao i iskustvima iz Zadra gdje ved postoji mreža prirodnog plina, a o čemu de govoriti predstavnici koncesionarske tvrtke EVN Hrvatska.

Sezona grijanja je gotovo započela pa de tom prilikom predstavnici tvrtke Viessmann prezentirati dostupna tehnička rješenja u pogledu primjene solarnih kolektora te klima uređaja uz naglasak na energetsku učinkovitost tehničkih rješenja.

Ciljne skupine kojima je namijenjena ova radionica prvenstveno su svi zainteresirani građani, predstavnici organizacija civilnog društva, obrazovnih institucija, medija te predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave.

U Srednjoj tehničkoj školi od 2011. godine djeluje kutak energetske efikasnosti (EE kutak) gdje građani mogu uživo vidjeti proizvode i tehnologije koje se koriste u zgradarstvu u cilju povedanja energetske učinkovitosti, tj. smanjivanja troškova za energente.

Drugi EE kutak se nalazi od 2010. godine u zgradi Gradske uprave Grada Splita, gdje se također mogu vidjeti makete proizvoda te dobiti brošure i savjeti o energetskoj učinkovitosti.

energetska učinkovitost

Povezani članci

Who's Online

We have 511 guests and no members online