Umjesto kartona - internet

Odlaze li kartonske table povješane po haubama "stojadina" u legendu kojoj ćemo se jednog dana slatko nasmijati? Nismo vjerovali da će kartonski napisi "zimmer frei" kraj kojih stoje simpatične bakice toliko dugo izdržati nalet modernih tehnologija. No, sada se izgleda nazire kraj tom drevnom vidu reklamiranja. Pun pogodak bilo je ulaganje HTZ u oglašavanje na internetu. Zvuči gotovo nestvarno, ali internetske stranice predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji bilježi rast posjeta za 442 posto u odnosu na lanjsku godinu! Internet nije medij budućnosti, nego sadašnjosti, tamo se dogovaraju najbolji poslovi, na tim se stranicama crpi presudna količina informacija... Internet otkriva i spaja, pomoću njegovih informacija i preferencija može se detaljnije oblikovati promidžbena strategija. Kartonski "zimmer frei" zaista nema nikakve šanse i, priznajemo, neće nam nedostajati ...


TURIZAM

 
Umjesto kartona - internet

Piše: Davor Verković / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


Odlaze li kartonske table povješane po haubama "stojadina" u legendu kojoj ćemo se jednog dana slatko nasmijati? Nismo vjerovali da će kartonski napisi "zimmer frei" kraj kojih stoje simpatične bakice toliko dugo izdržati nalet modernih tehnologija. No, sada se izgleda nazire kraj tom drevnom vidu reklamiranja.
 
"Hrvatska iza sebe ima šest najboljih turističkih vikenda u svojoj povijesti", hvali se ministar turizma Damir Bajs. Posjećenost kampova je, među ostalim, trenutačno jedan posto bolja nego lani, kampovi su puni kao da je vrhunac sezone. Hoteli Liburnijske rivijere imat će, recimo, vrhunsku 90-postotnu popunjenost u posezonskom rujnu...
 
Svojedobno najavljivana katastrofa, pad broja posjetitelja od 25 posto, značio bi pad prihoda od, za sadašnje ekonomsko stanje, zastrašujuće dvije milijarde eura, ali i gubitak 25.000 radnih mjesta.
 
Međutim, pun pogodak bilo je ulaganje u oglašavanje na internetu.
 
Peterostruko pojačano internetsko oglašavanje od velike je važnosti tijekom sezone obilježene 'last minute' rezervacijama. Novih dva milijuna kuna utrošit će se za internetsko reklamiranje posezone - turističke jeseni koja može podebljati ili nagrditi dobar dosadašnji tijek sezone.
 
Zvuči gotovo nestvarno, ali od predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u inozemstvu stranice ruskog predstavništva, recimo, bilježe rast posjeta za 442 posto u odnosu na lanjsku godinu, poljskog za 225 posto, švedskog za 202 posto... Istodobno je posjećenost središnjeg portala HTZ-a, www. croatia.hr, povećana 42 posto.
 
Internet nije medij budućnosti, nego sadašnjosti, tamo se dogovaraju najbolji poslovi, na tim se stranicama crpi presudna količina informacija.
 
I adriatica.net grupa izrasla je na internetu. Zbog presnažnog rasta Grupa, nažalost, prolazi kroz velike probleme, ali nadamo se da će se, što je u interesu imidža cjelokupnog turizma, uspjeti izvući.
 
Adriatica.net grupa nedavno je napravila anketu - planovi, očekivanja i motivi dolaska kod europske populacije - u kojoj je sudjelovalo 2000 ljudi. Rezultat pokazuje da su Grčka i Hrvatska i ove godine 'hot' odredišta, dok je daleko manji interes pokazan za Tursku i Španjolsku.
 
Internet otkriva i spaja, pomoću njegovih informacija i preferencija može se detaljnije oblikovati promidžbena strategija. Kartonski "zimmer frei" zaista nema nikakve šanse i, priznajemo, neće nam nedostajati.

Povezani članci

Who's Online

We have 668 guests and no members online