Tomo Bolotin s partnerima kreće u stanogradnju

Tomo BolotinNa lokalitetu poznatom kao Blato Strožanac, smještenom odmah poviše magistrale u Podstrani, desetak minuta vožnje automobilom od dugoratske i splitske rive, ovih je dana formirano novo gradilište. Obavljeni su zemljani radovi i uskoro kreće izgradnja dva od šest objekata, koji će imati po osam stambenih jedinica. Investitor zanimljivog projekta mini stambenog naselja je splitska tvrtka "Tip Gradnja", osnivača Tome Bolotina i još tri obitelji koje su na ovome zemljištu imale svoje parcele. Za dvije kuće ishođene su pravomoćne građevinske dozvole, a za ostale se očekuju u sljedećih 40-ak dana. Planirani rok za gradnju svih šest objekata je 18 do 24 mjeseca, a cijena iznosi od 1800 do 2000 eura po četvornome metru ...

ODE I BOLOTIN U STANOGRADNJU

Mini naselje u mirnom okruženju

Piše: Jadranka Matić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Zajednički smo osmislili projekt, objedinili svoje parcele, te otkupili nekoliko susjednih kako bi dobili jedinstveni teren površine 10.000 kvadrata i osigurali prometnicu koja će se protezati sredinom budućeg naselja sve do magistrale. Naša lokacija, inače, s magistralom se spaja i Ulicom Domovinskog rata, navodi Tomo Bolotin, nedavno umirovljeni bankar iz Splita s privremenom zagrebačkom adresom.


Dobra lokacija


Bolotin je bivši direktor u Dugoratskoj "Dalmaciji", te  bivši direktor Splitske banke, a u mirovinu je otišao s mjesta predsjednika uprave UniCredit Leasinga. Investicija u Strožancu znači realizaciju dugogodišnjeg ulaganja partnera u zemljište i zahtjevan posao za sve nas, kaže Bolotin, opisujući mini naselje kao središte područja koje ima sve potrebne sadržaje, namijenjeno ljudima koji žele živjeti u mirnom okruženju, u neposrednoj blizini grada.

Blato Strožanac

U gradnju kuća, koja će se realizirati po idejnom projektu arhitekta Borisa Bobana i glavnom Miljenka Franića iz Makarske, investitori će uložiti 3,5 milijuna eura. Svaka kuća nalazit će se na čestici od 800 kvadrata, a njezina tlocrtna površina imat će 250 četvornih metara. Četiri kuće imat će prizemlje i tri kata, a dvije uz to i podzemnu etažu za garažni prostor, te lift.

Stanovi će biti površine od 43 do 100 kvadrata, s tim da će kupci po želji moći objedinjavati dva manja u jedan veći stambeni prostor, kaže Bolotin. Svaki stan ima pogled na more, balkon, a oni na gornjim katovima i prostrane terase. Za svaku stambenu jedinicu predviđeno je po jedno parking mjesto u garaži i na otvorenom parkiralištu, te odgovarajući broj za poslovne prostore.

Za dio kuća garaže su planirane u podzemnoj etaži, a za ostale u prizemlju gdje će biti i poslovni prostori. Uz supermarket, planiran je prostor za liječničku ordinaciju, ljekarnu, poslovnicu banke i poštanski ured.


Izvođači-investitori

Investitori su, prema riječima Bolotina, projekt doveli u fazu gradnje (otkupili zemljište, financirali izradu projekata i ishođenje dokumentacije), vlastitim sredstvima, što će reći bez posezanja za kreditima. Dalje financiranje povezali su, pak, s izborom izvođača građevinskih radova.

Na osnovi pozivnog natječaja za gradnju žele dobiti referentnog izvođača koji će “svojim financijskim potencijalom i dobrim odnosima s kooperantima preuzeti kao investitor dva objekta, što će biti uvjet za dobivanje posla za gradnju svih šest zgrada”, pojašnjava Bolotin.

Namjera investitora je da takvim partnerskim odnosom s kvalitetnim izvođačem podijeli rizik držeći se objektivnih okvira, bez trčanja za maksimalnom zaradom.

Projekt stanogradnje u Blato Strožancu


Kvadrat 1800 do 2000 €

Imajući u vidu globalni trenutak tržišta nekretnina, kvalitetu projekta i lokacije, te opremu stanova investitori su došli do prodajne cijene od 1800 do 2000 eura po četvornome metru.

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online