Porin u Splitu

Pripreme za Porin, koji će se održati u četvrtak, 17. ožujka u velikoj dvorani na Gripama, su u tijeku, a na Gripama nas očekuje pravi glazbeni i televizijski spektakl na kojem će nastupiti neka od trenutačno najvećih imena domaće glazbene scene. Stručno tijelo najbolje izvođače i skladbe biralo je u 35 kategorija. Tako su prema glasovima struke najviše nominacija, njih sedam, dobili Massimo za album "1 dan ljubavi" i Matija Dedić za "Matija svira Arsena" i "Jazzy Bach". Slijede ih Hladno Pivo i "Dani otvorenih vrata" s pet nominacija te klasičar Gordan Tudor s četiri, koje je osvojio u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, izvedbe, snimke i produkcije. Po tri nominacije osvojili su Vatra, Pavel, 2Cellos, Arsen Dedić te Nina Kraljić. Po dvije nominacije osvojili su dubrovački bend Silente, Elemental, Rundek Cargo Trio, TBF, Chui, Queen of Sabe, Miro Kadoić, Zvjezdan Ružić, Daria Hodnik i Tamara Obrovac. Nastup na splitskom Porinu potvrdili su Josipa Lisac, Massimo, Neno Belan, Petar Grašo, 2Cellos, TBF, Maja Posavec, Dječaci, Queen of Sabe, Nina Kraljić, Auguste, Matija Dedić, Ivan Zak, Bruno Krajcar, Dunja Knebl i Kololira, Ante Cash, Saša Antić, Pavel, Vatra i Hladno pivo. Ulaznice za Porin po cijeni od 70 kuna se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa te na službenim stranicama: www.adriaticket.com.

Izvor: Split.com.hr, Dalmatinski portal

Na svečanoj ceremoniji u novootvorenom zagrebačkom "coworking" prostoru HUB385 proglašeni su finalisti 23. izdanja Glazbene nagrade Porin.

Popis nominiranih u svakoj kategoriji objavljen je na službenoj stranici Porina.

Pobjednike u 35 kategorija čitati će Jelena Rozga, Tomo in der Muhlen, Giuliano, Žanamari, sestre Zaninović, Ivan Šubara, Remi, Zorica Kondža, Luka Tralić-Shot, Frano Parać, Mirta Šurjak, Alfi Kabiljo, Paola Jusić, Goran Kovačević, Zlatko Gall, Zlatko Žervrnja, Đelo Hadžiselimović, Stipe Božić, Ella Dvornik te kao poseban gost Brendan Gallagher, australski skladatelj, gitarist i glazbeni producent, višestruki dobitnik 'Arie', australske glazbene nagrade poput Porina.

U sklopu Tjedna Porina, u ponedjeljak, 14. ožujka, u hotelu Cornaro (Sinjska 6, Split) održat će se dvije panel diskusije: 'Brendiranje grada kao glazbene destinacije' s početkom u 10 sati i 'Promocija glazbenih događaja putem digitalnih platformi' s početkom u 11.45 sati. Namijenjene su turističkim djelatnicima, hotelijerima, izvođačima, glazbenicima, ali i svoj zainteresiranoj javnosti.

Povezani članci

Who's Online

We have 141 guests and no members online