Sastanak župana s načelnicima i gradonačelnicima u staračkom domu

Prvi put u povijesti Splitsko-dalmatinske županije održan je sastanak između župana i svih načelnika i gradonačelnika unutar spomenute županije. Sastanak održan na znakonvitom mjestu, splitskom Domu za stare i nemoćne, trajao je oko sat i pol, a sudionici kažu da je bio konstruktivan i uspješan. Na sastanku se razgovaralo o strategiji i financiranju razvoja lokalnih samouprava, koncesijama, pravilniku o upravljanju pomorskim dobrom. Razgovaralo se i o programu pod imenom 'Zaželi' koji bi na području županije u sljedeće dvije godine trebao zaposliti tisuću žena koje bi brinule o kućanstvima u kojima žive starije osobe, čak njih 4 000. Najavljeno je da će Županija svim prvašićima financirati nabavku školskih udžbenika. Za nabavu udžbenika prvašićima, izdvojit će se nešto više od 2, 7 milijua kuna. No, s obzirom da će se ta odluka donijeti na sjednici u rujnu, novac će Županija naknadno refundiratti jedinicama lokalne samouprave ili roditeljima..

Izvor: DalmacijaDanas

Župan Boban je adresirao problem koncesija i najavio da će se ubuduće tražiti mišljenje lokalne zajednice na čijem području će se dodjeljivati koncesija. Povjerenstvo koje će o njima odlučivati sastojat će se od varijabilnog člana, predstavnika vladajuće opcije i oporbe, Lučke kapetanije i udruga koje se bave ovakvim temama.

Župan je izjavio kako ovakve sastanke planira održavati jednom do dva puta godišnje, pritom najavljujući sljedeći u listopadu.

– Sve kolege su s oduševljenjem prihvatile moju inicijativu bez obzira iz koje političke opcije dolazili. Vrlo je važno ovakvo druženje i razmjena mišljenja između njih samih, odnosno između njihovih lokalnih zajednica gdje imaju slične probleme. Mogli su razmjenjivati mišljenja o problemima na koje nailaze i kako se s njima suočiti - kazao je nakon sastanka župan Blaženko Boban, piše DalmacijaDanas.

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online