Predsezona ovisi o razvoju sigurnosne situacije

obalaBerlinski ITB, najveći turistički sajam svijeta, koji se održava sljedećeg tjedna, pružit će dio odgovora na pitanja vezana uz nastupajuću sezonu: u kojem se smjeru, na globalnoj razini, kreće ova turistička godina, kako bi mogao proći Mediteran, a kako "ostatak" svijeta, što će biti s Grčkom i hoće li se oporaviti od lanjskih nemira, kako će se vaditi Tunis i Egipat... Turizam je lani pretrpio veliku štetu od erupcije islandskog vulkana, sada je u prvom redu fokusiran na probleme zemalja sjeverne Afrike, odnosno Bliskog istoka. Veliki svjetski turoperatori preusmjerili su svoje zrakoplove u mirnija područja. Je li Hrvatska još uvijek jedno od njih? ...


SEZONA OVISI O RAZVOJU SIGURNOSNE SITUACIJE

Svjetski turoperatori preusmjeravaju zrakoplove u mirnija područja

Piše: Davor Verković / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

avion Hrvatska nema toliko vrhunskih hotela poput većeg dijela mediteranske konkurencije, nema tako dobru zabavu i raznovrsnu izvanpansionsku ponudu, kaskamo u mnogim stvarima.

No jedno nam nitko ne može osporiti: Hrvatska je sigurna turistička zemlja što je veliki adut za privlačenje gostiju u kronično turbulentnim vremenima.

Pridodamo li tome i kristalno čisto more, po čemu smo također jedinstveni na Sredozemlju, dobivamo čvrste temelje stalne konkurentnosti.

Je li i to sada ugroženo?

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and no members online