VK Korenat pobjednik turnira za mlađe juniore u Gradacu

Završen je tradicionalni međunarodni vaterpolski turnir 16. Vaterpolo Cro Cup Gradac 2017. Za mlađe juniore (igrači rođeni isključivo 2000. godine i mlađi) na kojem su nastupila 4 kluba, od čega tri tri muška iz Hrvatske (Gradac, Omiš i Korenat iz Dugog Rata), te ženska češka reprezentacija U17.  Igralo se po liga bod sustavu (svatko sa svakim) u tri odigrana kola u dvodnevnom nadmetanju. Više od 1.000 gledatelja pratilo je šest odigranih utakmica u dnevnim i večernjim terminima, nagrađujući pljeskom i ovacijama, kako obrane vratara, tako i posebno efektne pogotke, ali i  mnoge atraktivne poteze igrača i igračica iz redova sviju sudionika. Najviše su ipak pokazali iskusni i posve najspremniji igrači Korenta iz Dugog Rata, koji su zabilježili sve tri pobjede, predvođeni iskusnim trenerom Brankom Bjelanovićem. Drugo mjesto, pripalo je Omišu, treće Gradcu, a četvrto mladim češkim reprezentativkama.. VK KORENAT na turniru u Gradacu nastupio je u sljedećem sastavu: Roko Banović, Niko Erceg, Duje Erak, Marin Bokan, Petar Kraljević, Špiro Mateljak, Branko Marević, Toni Ostojić, Ante Stipić Bokso. Ekipu je vodio trener Branko Bjelanović. Čestitamo!..

VATERPOLO

KORENAT SLAVIO NA 16.VATERPOLO CRO CUP TURNIRU GRADAC 2017. ZA MLAĐE JUNIORE

Izvor: VK Gradac

Gračani su bili po samoj igri  ravnopravni sa favoriziranim Omišom, te su imali i rezultatsku prednost do pred sam kra treće četvrtine. Ipak, ekipa sa ušća Cetine,  pokazala je da je ipak plivački spremnija i tehnički  uigranija, te  preokrenula je rezultat u posljednjih 7 minuta susreta. U toj zadnjoj četvrtini,  kada domaćini nisu iskoristili neke idealne prilike, a nesmotrenosti u obrani i kontre gostiju, koštale su ih osvajanja drugog mjesta i srebrenih medalja, gosti iz grada na ušću Cetine su te kikseve gračana iskoristile i posve  zasluženo došli do vrijedne pobjede.

Sve utakmice je uspješno sudio grački sudac sa liste HVS-a, Neven Špoljarić. Organizator je bilo ŠD “Gradac“, a turnir se igrao pod pokroviteljstvom Općine Gradac, TZO Gradac, uz nezaobilaznog glavnog sponzora sportsku španjolsku tvrtku Turbo, te ostale hvalevrijedne sponzore i donatore.

Sve četiri ekipe po izborenom plasmanu primile su pehare u trajno vlasništvo, baš kao i brojni najbolji pojedinci, a koje im je podijelio u ime pokrovitelja direktor TZO Gradac, Davor Andrijašević. Medalje zlatnog, srebrenog i brončanog sjaja trima prvoplasiranim ekipama, dodijeljivale su u ime OO turnira, gračke igračice, Elma Šakić i Anđela Sinković.

Za najboljeg igrača proglašen je Marin Bokan (VK Korenat), najbolji strijelac sa 11 postignutih pogodaka bio je Tomislav Novaković (Omiš), dok je najbolji vratar bio Ivan Krilić (Gradac). Za najatraktivnije igračice proglašene su Vomastkova Daniela (Češka u17), i Anđela Sinković (Gradac), dok su najatraktivniji igrači bili Duje Erak (Korenat) i Lovre Veža (Gradac). Najmlađa igračica bila je Katerina Lerchova (Češka U17), najmlađi igrač Marin Rogulj (Omiš), najbolji trener bio je nekadašnji poznati splitski igrač Danijel Burić (Omiš), a Trofej za Fair play pripao je atraktivnim igračicama iz češke reprezentacije U17.

REZULTATI I POREDAK:

Rezultati 1.kola:
Gradac - Češka U17 10:8 (2:1, 3:3, 4:1, 1:3)
Korenat - Omiš 10:8 (2:3, 3:2, 2:2, 3:1).

2.kolo:
Gradac – Korenat 7:13 (2:2, 0:3, 0:4, 5:4)
Omiš – Češka U17 10:2 (3:1, 2:0, 4:1, 1:0)

3.kolo:
Korenat - Češka U17 12:8 (7:2, 0:1, 2:3, 3:2)
Gradac – Omiš 7:11 (2:1, 3:2, 1:3, 1:5).

Poredak: 1. Korenat 9, 2. Omiš 6, 3. Gradac 3, 4. Češka U17 0 bodova.

Povezani članci

Who's Online

We have 353 guests and no members online