Iz Regije..

Kovačić 'natjerao' Domoljubnu koaliciju da se zbog vrtića odrekne naknada

Gotovo četiri sata potrajala je maratonska prva radna sjednica omiškog Gradskog vijeća u novom sastavu, a, prema očekivanjima, nisu zabilježena nikakva iznenađenja. Većinski vijećnici 'Nezavisne liste Ivana Kovačića' bez većih problema izglasali su svih osamnaest točaka dnevnog reda od kojih je prva i najvažnija bila ona o usvajanju proračuna za 2015. godinu. Iako su ga prije samo nekoliko mjeseci rušili, oporbeni vijećnici, mahom iz HDZ-a, nisu imali većih primjedbi na proračun, a tijekom gotovo jednosatne rasprave najveću zabrinutost isticali su za status čuvenog vrtića u Kučićama zbog čije je izgradnje gradonačelnik prodao službeni automobil..., piše Marin Katušić na stranicama Slobodne Dalmacije...

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, vrtić ćemo sigurno dovršiti ove godine. Zbog pada proračuna bili smo prisiljeni odustati od prijave za sufinanciranje projekta i trenutačno nam nedostaje oko 400 tisuća kuna, no očekujem da ćemo imati taj novac tokom godine. Iako je Ministarstvo bilo spremno dati novac, vrtić ćemo sada u potpunosti financirati vlastitim sredstvima, umirio je vijećnike gradonačelnik Kovačić.

A zabrinutost vijećnika "Domoljubne koalicije“ (HDZ, HDS, HČSP, HSS, HSP AS, BUZ) za vrtić u Kučićima naglo je splasnula kada je vijećnik s Kovačićeve liste, Ivan Barišić, predložio da se sve stranke odreknu proračunskih 100.000 kuna namijenjenih za njihov rad te da se taj novac preraspodjeli za izgradnju vrtića.

Naime, pet vijećnika "Domoljubne koalicije“ (4 HDZ, 1 HSS) bilo je suzdržano, dok je njihov peti član, Petar Kaćunko (HDS), glasovao protiv ovog amandmana.

No, on je na kraju ipak prihvaćen glasovima vijećnika s Kovačićeve liste te SDP-ovog Ivana Kove te su se tako omiške stranke u hvalevrijednoj akciji odrekle vlastitog novca kako bi financirale vrtić.

U nastavku sjednice usvojeni su prijedlozi javnih programa u sportu, kulturi i socijalnoj skrbi, usprkos oštrom protivljenju HSS-ovog vijećnika usvojena je i odluka o uređenju prometa kojom bi Omiš konačno trebao dobiti prometnog redara zaduženog za uvođenje reda na cestama u kaotičnim ljetnim mjesecima.

Također, odlukom većine vijećnika poništen je natječaj za izbor ravnatelja Festivala dalmatinskih klapa te je prihvaćena odluka o raspisivanju natječaja za novog ravnatelja koji bi funkciju trebao preuzeti prvim danom kolovoza, nakon završetka ovogodišnjeg Festivala.

Povezani članci

Who's Online

We have 198 guests and no members online