Radnici Konstruktora štrajkaju jer im nisu isplatili tri plaće

radniciNakon što nisu primili plaću dva mjeseca radnici Konstruktora odlučili su se na štrajk. Tako su zaustavljeni svi poslovi na nekoliko gradilišta, piše vecernji.hr Oko 150 radnika splitskog Konstruktor - inženjeringa koji rade u pogonu na Sirobuji prestali su raditi. Upravo taj pogon glavni je iz kojeg se gradilišta tvrtke opskrbljuju materijalom. Radnici ne kriju nezadovoljstvo te ističu da je sindikat prije 20-ak dana pregovarao s upravom kako bi dobili plaće za prosinac i siječanj, ali još uvijek ne znaju što je dogovoreno. Sindikalne čelnike optužuju jer nisu reagirali još prije dva mjeseca. Svakog petka im se obećava da će dobiti plaću, a kako se to još uvijek nije dogodilo odlučili su prosvjedovati. Konstruktoru je uslijed kriza u gospodarstvu, koja je naročito pogodila sektor graditeljstva, znatno je smanjen obim poslova te samim time i prihoda ...

DEKONSTRUKTOR

Izvor: Večernji List, Slobodna Dalmacija

Prema nekim informacijama u štrajku je 1.400 radnika. Osim u Splitu ne radi se na gradilištu u Pločama, gradilište u Rijeci je raspušteno, ne znaju samo što je sa zagrebačkim.

U povodu obustave rada Uprava tvrtke priopćila je kako će u roku nekoliko dana biti isplaćena plaća za prosinac prošle godine.

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and one member online

  • admin