Podstrana: Sourc{ SenchaDev konferencija

mobiteliU četvrtak je u Podstrani otvorena trodnevna Sourc{ SenchaDev konferencija visokih tehnologija. Na konferenciji američke tvrtke Sencha, proizvođača vodećih tehnologija za izradu poslovnih web aplikacija za mobilne i desktop platforme, koja se po prvi put organizira u Europi i to upravo u Podstrani u hotelu Le Meridien Lav, sudjeluje više od 300 polaznika iz Hrvatske i inozemstva, iz više od 30 različitih država svijeta. Tvrtka Sencha upravo je predstavila svoja dva najnovija proizvoda, Ext JS4 i Sencha Touch za razvoj mobilnih web aplikacija, te HTML5 web aplikacija ...


PODSTRANA

Trodnevna konferencija Sencha web aplikacija za mobilne i desktop platforme

Piše: Irena Dragičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Sencha je tvrtka koja je zaslužna za Ext JS i Sencha Touch, globalno najraširenije alate za izradu web aplikacija. Sudionici konferencije su u sklopu 35 predavanja mogli izbrusiti svoje vještine, učiti savjete i trikove koji se može primijeniti na razvoju HTML5 web aplikacija najnovije generacije te se povezati sa stotinama kolega i programera iz cijelog svijeta.

Ed Spencer, jedan od Sencha developera je objavio njihov najnoviji proizvod Ext JS4, te sve njegove prednosti za buduće korisnike.

Aditya Bansod, projekt manager Sencha je eskluzivno najavio njihov novi proizvod Sencha IO te njegovu uslugu baziranu na računarstvu u oblaku.

Nils Dehl, vlasnik tvrtke Internet Service GmbH je u svom predavanju na jednostavan način uputio sudionike na brzinu izrade mobilnih aplikacija kompatibilnih na svim vodećim telefonima mobilnim aparatima osjetljivim na dodir.

Web aplikacije i računarstvo u oblaku (cloud computing) su tehnologije za koje se vjeruje da predstavljaju budućnost. U tom smjeru se već duže vrijeme pozicioniraju Google, Apple, Microsoft, Facebook i mnogi drugi svjetski tehnološki giganti.

Google Apps, jedna od najpoznatijih web aplikacija, je koncem 2010. godine postala službena uredska aplikacija za U.S. General Services Administration, odnosno za 17.000 službenika Američke Vlade.

Google je već daleko odmakao i u izradi operativnog sustava, Chrome OS, koji funkcionira upravo po principu web aplikacija.

IPhone i Android uređaji su među najpopularnijima u svijetu. Oba proizvođača se prodaju na milijunima mobilnih uređaja svake godine.

Značajan porast imaju upravo web aplikacije kojima je je osnovna prednost kompatibilnost sa vodećim mobilnim operativnim sustavima zadržavajući gotovo sve prednosti klasičnih aplikacija.

Pomak na usluge orijentirane prema web aplikacijama i računarstvu u oblaku se već dogodio, a trend će kroz godine samo rasti. Tvrtka koja će na vrijeme preći na nove će zasigurno preuzesti kontrolu na svom tržištu u budućnosti.

Ovaj trend zahvaća i male tvrtke, a ne samo multinacionalne koroporacije.

U cilju promocije znanja, e-Hrvatska i M.G. info su omogućili svim studentima visokih škola besplatne kotizacije na ovoj konferenciji.

Povezani članci

Who's Online

We have 46 guests and no members online