Iz Regije..

Plenković u Podstrani

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ove srijede bio je u Podstrani na sastanku Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Dogovorena je to praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom i partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja, stalnog i otvorenog dijaloga, funkcionalne decentralizacije, fiskalne decentralizacije i potpore projektima. kažu u Vladi.
Teme današnjeg sastanka u hotelu Lav bila je reforma zdravstvenog sustava, unaprjeđenje sustava obrazovanja, financijska perspektiva 2021.-2027. te izmjene Zakona o upravljanju državnom imovinom, piše Dalmacija Danas.
Po završetku sastanka premijer i ministar Marin Piletić podijelili su 62 ugovora iz Programa "Zaželi" korisnicima.
Predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić zahvalio je predsjedniku Vlade što je u praksu uveo ovakve sastanke. 'Oni su nama od iznimnog značenja jer sinergijski djelujemo s Vladom i utječemo na bolji život naših građana. Hvala i kolegi Bobanu koji je bio jako dobar domaćin', rekao je Marušić.

Izvor: Dalmacija Danas

 

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and no members online