Nagrade turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije

makarskaPobjedničke nagrade Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije “Sunčani cvijet” u sklopu akcije “Budi šesna i čista Dalmacijo mila” pripale su Makarskoj, Supetru, Podgori i Promajni za najuređenija mjesta. Najbolji u kategoriji pojedinačnih nagrada su “hib”, kolač od smokava, kao najoriginalniji suvenir poljoprivrednog obrta Velimira Mratinića iz Visa, vrt Eduarda Ivandića iz Promajne kao najuređeniji, turistička ponuda Vicka Kaštelanca sa Šolte kao najoriginalnija, turistički informativni centar TZ-a Tučepi, plaža Nikolina s Plavom zastavom u Baškoj Vodi, te park Gospin otok u Solinu kao najuređeniji ...


TURISTIČKI SUNČANI CVIJET

Makarska je pobjednik turističke Dalmacije

Uručene nagrade turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije

Piše: Ana Dragičević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Na završnoj svečanosti u hotelu “Meteor” dobitnicima nagrada uručena su priznanja i statue, koje su preuzeli gradonačelnici i načelnici, direktori turističkih zajednica i pojedinci, marljivi radnici u turizmu, od čistača do ribara.

- Razvojni planovi koje gradska vlast ima i poboljšanja koja će već sljedeće godine biti vidljiva, bit će najbolji dokaz koji govori tome u prilog i potvrđuje opravdanost dobivenog priznanja – kazao je makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek.

makarska

Da je Splitsko-dalmatinska županija jedan od temelja hrvatskog turizma, potkrijepio je statističkim podacima direktor TZ-a županije Mili Razović.

Ova sezona bila je najbolja i u odnosu na najuspješnije prijeratne. Povećanje turističkog prometa i ostvarenih 10 milijuna noćenja u odnosu na lanjsku sezonu iznosi 8 posto. Županiju će do kraja godine ugostiti 1,8 milijuna turista.

obalaU svim inozemnim primarnim emitivnim tržištima doživjeli smo rast posjeta, iz Njemačke, kao i iz Skandinavije 10 posto, iz Češke 5 posto, iz Poljske 7 posto, iz Slovenije 10 posto, iz Slovačke 13 posto.

Također se produljila sezona. Lukša Novak, direktor Zračne luke Split, govorio je o značaju zračnog prijevoza u turizmu, te rekao da promet aerodroma Dubrovnika i Splita premašuje promet zagrebačke zračne luke.

Za Split leti 57 svjetskih avioprijevoznika. Zasad.

Povezani članci

Who's Online

We have 210 guests and no members online