Forum Obiteljskog smještaja

Forum obiteljskog smještaja već petu godinu se organizira u sklopu sajma Adriatic Gastro Show i jedan je od najvećih godišnjih okupljanja mikro poduzetnika u obiteljskom smještaju naše županije, namijenjenog njihovoj edukaciji i informiranju. Posljednjih mjeseci čuju se informacije o mogućim zakonskim izmjenama kojima bi se omogućilo lokalnim jedinicama da na svom području određuju broj apartmana. Temu je prokomentirao Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma.
Sudionici Foruma su upoznati s aktualnim trendovima, novostima u poslovanju, aspektima održivosti u obiteljskom turizmu te marketinškim aktivnostima. Uz brojne prezentacije, održane su dvije panel rasprave: 'Obiteljski smještaj-dobar, bolji, najbolji' i 'Kako izići iz okvira uobičajenog'.
- Ako se želite baviti iznajmljivanjem obiteljskog smještaja trebate računati da je to poluprofesionalni rad. Uz to troškovi su sve veći, a cijene moramo spuštati kako bi bili konkurentni u odnosu na druge zemlje. Ako ćete raditi samo dva mjeseca to nije isplativo, jedino ako imate nekretninu na atraktivnoj lokaciji. Manje atraktivne lokacije trebaju ciljati na cjelogodišnji turizam i popratni sadržaj, što zahtjeva dodatni napor i ulaganja. Ovo nije kukanje, ali u ovaj biznis se ne može ulaziti nepromišljeno. Isplativo je kada imate dobru analizu, plan i program. Onda se radi o ozbiljnom poslovanju, a ne 'zimmer free', kako se naziva obiteljski smještaj - rekla je pred skupom predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK Martina Nimac Kalcina.
Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella kazao je kako se koronavirus već lagano odražava na cjelokupni turizam, a koliki će biti razmjeri tek treba vidjeti. Više o Forumu obiteljskog smještaja pročitajte u izvješću Dalmatinskog portala.

FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA

Martina Nimac Kalcina: Ako se želite baviti iznajmljivanjem, trebate računati da je to poluprofesionalni rad

Izvor: Dalmatinski portal

Povezani članci

Who's Online

We have 349 guests and no members online