Osmi Dani hrvatske male brodogradnje u Podstrani

Osmi put za redom u marini hotela Le Meridien Lav u Podstrani od 28. travnja do 1. svibnja održavaju se Dani hrvatske male brodogradnje. Ulaz je besplatan, a puno će biti noviteta u moru i na suhom, od barki do ribolovne opreme, kažu organizatori. Zainteresiranima će se prezentirat devedeset hrvatskih izlagača, od čega čak 28 brodograditelja sa 40 brodova u moru i na suhom. Kao i lani, očekuje nas i Sajam turističkih atrakcija s plažnom, adrenalinskom i izletničkom ponudom, a prirediti će se i obiteljska natjecanja, Surfmania "Super Surfers Challenge", pa natjecanju barista, a sve večeri tijekom sajma su rezervirane za zabavni program uz veliki koncert u subotu navečer..

PODSTRANA

Izvor: DalmacijaNews

Podršku je i ove godine dalo Ministarstvo turizma, pa je zamjenik ministra Robert Pauletić na prigodnom predstavljanju kazao da je upravo ovo sadržaj koji je hrvatskom turizmu potreban.

- Turizam je doživljaj i industrija emocija, i zato je ovo izuzetna prilika da se Hrvatska još jednom predstavi kao destinacija koja je puno više od sunca i mora. Hrvatska je, osim što obiluje bogatstvom tradicionalnih umijeća izgradnje i proizvodnje koji su danas sve traženiji, ujedno i destinacija koja spaja i nudi brojne zanimljive ponude, te atrakcije koje zaokružuju našu prelijepu turističku priču. Upravo ovakvi projekti tome daju veliki doprinos - rekao je Pauletić.

Dani hrvatske male brodogradnje su od početka pozicionirani kao manifestacija za specijaliziranu promociju i plasman cjelokupne palete tradicijskih i modernih plovila za sve namjene iz svih krajeva Hrvatske.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo najaviti kako ćemo ove godine, uz 40 plovila na suhom i u moru uz već poznate i provjerene modele plovila i širok izbor nautičke opreme, posjetitelji imati prilike vidjeti čak 8 premijera. Stižu Arba 555 kao premijera u moru, Sampa 6 proizvođača Brodomehanika Brnabić, Vento 670, Pakleni otoci stižu sa čak dvije premijere i to s katamaranom 40wcat i gumenjakom Colnago 26, Faraon brodovi predstavljaju Faraon 700, PearlSea Yachts dolaze s novim PearlSea 33 što je ujedno i svjetska premijera ovog broda, Remia Plast predstavlja Nautiku 690k premijeru u moru a Fortis Nautika dolazi s novim Fortis 590 open modelom - kazao je Branimir Matijaca, predsjednik udruge Dani hrvatske male brodogradnje.

Načelnik Podstrane Mladen Bartulović je istaknuo kako je ovaj projekt je vrlo važan za promociju Podstrane kao jedinstvene destinacije po raznovrsnosti sadržaja koje nudi.

Povezani članci

Who's Online

We have 92 guests and no members online