Zaklada Anđelko Novaković nagrađuje mlade pjesnike izdavanjem zbirke i honorarom

Evo i pjesnicima prilike da zarade koju kintu, a ne samo lovorove vijence, tanka izdanja i debela obećanja. Zaklada "Anđelko Novaković", iza koje stoji zagrebačka Nacionalna i sveučilišna knjižnica, osmislila je, naime, natječajnu priču s koncem u obliku novčane nagrade koja će se, takav je barem plan, svake godine dodjeljivati u svrhu promicanja poezije i vrijednosti pjesničkog stvaralaštva. Na natječaj se mogu javiti osobe u dobi do 35 godina, a rok za predaju radova je 14. lipnja 2014. godine. U obzir dolaze samo cjelovite, neobjavljene zbirke pjesama na hrvatskome jeziku, pri čemu će najboljem pjesniku ili pjesnikinji pripasti ne samo priznanje i ukoričenje zbirke, nego i zavidnih 10.000 kuna. I to u gotovini, a ne na potrošačkoj kartici. Kandidati svoje radove mogu dostaviti naadresu: Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4,10000 Zagreb ili e-poštom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

NATJEČAJ NSK I ZAKLADE "ANĐELKO NOVAKOVIĆ"

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Anđelko NovakovićJedan od najzaslužnijih za pokretanje Zaklade “Anđelko Novaković”, pa tako i istoimene nagrade, a sve u čast prerano preminulog Poljičanina koji se hranio i pojio riječima, svakako je Petar Bujjević, sveprisutni omiški profesor i voditelj knjižnice u tamošnjoj osnovnoj školi.

Petar Buljević - Jako nam je važno da se javi što više pjesnika, kako bismo kvalitetom mogli opravdati postojanje Zaklade, kao i ove nagrade - kaže Buljević.

"Izvlačenje" sretnog dobitnika održat će se u Zagrebu 26. rujna.

Povezani članci

Who's Online

We have 160 guests and no members online