Iz Regije..

Kovačić: Prodaja gradskog auta samo je jedna u nizu naših mjera..

Gradonačelnik Omiša, Ivan Kovačić, stekao je simpatije svojih sugrađana i dijela medija nakon što je objavljeno da je odlučio prodati službeni automobil Škoda Superb koju je 2012. za 250.000 kuna kupio tadašnji gradonačelnik Ivan Škaričić. Dobivenim novcem neće sanirati dugove Grada koji je među zaduženijima u Hrvatskoj, nego ga namjerava uložiti u izgradnju vrtića u Kučićima. - Mislim da je cijela ta priča izvučena iz konteksta, prodaja automobila samo je mali dio mjera koje smo poduzeli kako bi se smanjio gradski dug koji je, kada sam došao, bio veći od 31 milijun kuna, a sada je devet i pol milijuna kuna manji. Znači, automobil je stvarno najmanje bitna stvar u cijeloj toj priči, a, eto, svi su se za to uhvatili - pojasnio je Kovačić na stranicama Jutarnjeg Lista ...

GRADONAČELNIK IVAN KOVAČIĆ ZA JUTARNJI LIST

Izvor: Jutarnji List

... možda jest malo neobično da jedan gradonačelnik prodaje službeni automobil u vrijeme kada drugi i u siromašnijim sredinama kupuju luksuzna službena vozila, ali ipak bih više volio da me ljudi pamte po rješavanju gradskog duga, a ne po tom automobilu. Ionako sam ga koristio možda dva puta mjesečno, kada bih odlazio u Zagreb, pa nije imalo nikakva smisla da ga imamo. Odsad ću koristiti isključivo svoj automobil i sam ću ga voziti, nema nikakve potrebe da imam i službenog vozača kada mogu i znam voziti.

... sredstva smo odlučili preusmjeriti za dječji vrtić zato što u Kučićima postoji velika potreba za dječjim vrtićem, a to je ulaganje koje se ne smije zanemariti unatoč financijskom stanju Grada.

... racionalnom politikom, kontrolom troškova i učinkovitijim upravljanjem gradskim novcem u kratkom smo roku uspjeli dijelom sanirati stanje u gradskoj blagajni. Grad bi nekada prihvatio prvu ponudu koja je došla, a sada za svaki javni rad i svaki trošak uspoređujemo cijene, gledamo da novac ne curi, pazimo na svaku gradsku kunu.

... cilj nam je spriječiti bilo kakvo izvlačenje novca iz proračuna i rasipanje tamo gdje to nije racionalno i potrebno. Vodim ovaj grad kao daje moja vlastita obitelj ili tvrtka, odgovorno i pažljivo, a gradski dug ćemo nastaviti rješavati.

Povezani članci

Who's Online

We have 501 guests and no members online